Weekagenda week 20 Weekagenda week 20

SPRING, Mirliton video-sessie, Xiu Xiu, Soenda, Kei van Amersfoort, Kids With Guns

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 20

SPRING, Mirliton video-sessie, Xiu Xiu, Soenda, Kei van Amersfoort, Kids With Guns

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Als we de weerberichten mogen geloven gaan we vanaf de tweede helft van deze week weer richting voorjaar. Precies op tijd dan, want op donderdag 15 mei begint SPRING, het performing arts festival waar elke avond een band op het festivalhart voor de Staddschouwburg speelt. Zaterdagmiddag zien we je graag bij de tweede Mirliton video-sessie in het Mirliton theater in Hoog Catharijne met Wander en Shuriken. En nu je toch aan het lezen bent, check ook onze andere muzikale tips voor deze week.


Wie: Concorde, Bewilder, MTT, Klarälven, The T.S. Eliot Appreation Society en meer
Wat: SPRING 
Wanneer: donderdag 15 mei tot en met zondag 25 mei 2014
Waar: Festivalhart - het parkje voor de Stadsschouwburg
Schade: gratis
Vorig jaar vond de eerste editie plaats van SPRING, het nieuwe festival dat ontstond door de fusie van Festival aan de Werf en Springdance. Naast een internationaal, innovatief podiumkunstenaanbod in de disciplines theater, dans en de cross-overs, biedt het festival ook elke avond muziek. Dat muziekprogramma bestaat dit jaar uit een aantal Franse en Belgische acts en veel bands uit Nederland. Uit Utrecht komen Bewilder, de nieuwe band van Maurits Westerik (GEM), The T.S. Eliot Appreciation Society (net een nieuwe single uit), Casper Adrien, Lazarus Revival en MTT. Het volledige muziekprogramma vind je hier. Inluisteren kan (grotendeels) via deze Spotify-playlist. Ook heeft het festival de première van ROSES, een voorstelling met live muziek van leden van La Corneille en Shaking Godspeed (op zondag 18 en maaandag 19 mei).

Wie: Xiu Xiu +
G∆RTM∆LEN
Wat: van tokkel-indie tot waanzinnige wavenoise
Wanneer: vrijdag 16 mei 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12
Bijna vier jaar geleden stond Xiu Xiu ook in EKKO voor een gedenkwaardig optreden met opgeblazen gitaarversterkers en geëlektrocuteerde bandleden. Of dat nu weer gebeurt is de vraag. Hoe dan ook kun je je onderdompelen in de gefluisterde tokkel-indie, waanzinnige wavenoise en donkere teksten van de Amerikaanse avant-garde artiest Jamie Stewart. Support komt van de donkere synthesizers, stemmen met veel distortion en ongewone ritmes van G∆RTM∆LEN.

Wie: Wander + Shuriken
Wat: Mirliton video-sessie #2
Wanneer: zaterdag 17 mei 2014 (15.00 uur)
Waar: Mirliton Theater, Hoog Catharijne
Schade: gratis
Dit voorjaar trakteert 3voor12/Utrecht je op een aantal korte, intieme optredens van Utrechtse acts. Het knusse Mirliton Theater in Hoog Catharijne is gratis toegankelijk voor publiek om optredens van twee Utrechtse acts bij te wonen. Op 19 april trapten I am Oak en StropStrikkers de sessies af en tijdens de tweede editie op 17 mei staan Shuriken en Wander op het programma.

Wie:
Robert Hood, Cari Lekebusch, Karenn, De Sluwe Vos, Surgeon, Samuel Deep en meer
Wat: Soenda Festival
Wanneer: zaterdag 17 mei 2014 (12.00 uur)
Waar: Recreatiegebied Ruigenhoekse polder, Groenekan
Schade: € 39,75
Soenda vindt plaats op dezelfde locatie als de laatste jaren: recreatiegebied Ruigenhoek. De zes stages hebben een een gevarieerde internationale line-up met namen als Robert Hood, Cari Lekebusch en Karenn (Blawan & Pariah), maar ook een opkomend talent als De Sluwe Vos. De volledige line-up vind je hier. De Afterparty is dit jaar in de Cloud Nine en Pandora van TivoliVredenburg.

Wie: New Arrivals + Strolling The Yards + SPENK. + De Koorts + I'm With Stupid + DIRT-A-GOGO
Wat: Finale Kei van Amersfoort
Wanneer: zaterdag 17 mei 2014 (20.30 uur)
Waar: De Kelder
Schade: € 5
New Arrivals, Strolling The Yards, SPENK., De Koorts, I'm With Stupid en DIRT-A-GOGO zijn de zes gelukkigen die op zaterdag 17 mei in De Kelder gaan uitmaken wie dit jaar bandwedstrijd Kei van Amersfoort wint. De winnaar gaat door naar de halve finale van De Utrecht Popprijs.


Wie: Kids With Guns + Fata 'El Moustache' Morgana + Close Up
Wat: dansbare electrorock
Wanneer: zaterdag 17 mei 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6
Het Utrechtse Kids With Guns vuurt een energieke mix van rauwe electro, dansbare beats en catchy zanglijnen de dansvloer op. Rik Voorberg en Niek Eilander leren elkaar kennen op de middelbare school en vinden elkaar, na jaren vol wilde teenage-angst-anthems, falende studies en vakkenvullen terug in Utrecht, waar ze een huis delen en de band beginnen. Na drie intensieve jaren samenwonen en meer dan 80 shows in verschillende landen zijn de Kids klaar om te laten horen hoe ze klinken. Met de nieuwe EP Nothing Very Subtle is Kids With Guns meer dan ooit klaar om elk podium aan te vallen. Support is er van het Amsterdamse Fata 'El Moustache' Morgana (electropunk) en het Utrechtse Close Up (dansbare britpop).
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht