Weekagenda week 19 Weekagenda week 19

Vlaamse Film Festival, Rosa Ensemble, Pontiak/Atlantis, Lo-Tronic, Rumor, Stekker in de Ronda

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 19

Vlaamse Film Festival, Rosa Ensemble, Pontiak/Atlantis, Lo-Tronic, Rumor, Stekker in de Ronda

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na een mooie, zonnige dag op Bevrijdingsfestival Utrecht kijken we al weer vooruit naar een nieuwe muziekweek. Uit het grote aanbod hebben we zes tips voor je geselecteerd.


Wie: Marble Sounds (22.30), You Raskal You (23.00), Age Of Giants  (23.00) en Flying Horseman (16.00)
Wat: Vlaamse Film Festival
Wanneer: donderdag 8 t/m zondag 11 mei 2014
Waar: Louis Hartlooper Complex
Schade: gratis
Van donderdag 8 tot en met zondag 11 mei is het Louis Hartlooper Complex de gastheer van het eerste Vlaamse Film Festival. Een muzikale omlijsting van het filmfestival mag natuurlijk niet ontbreken en deze wordt verzorgd door vier Vlaamse bands. Deze optredens zijn gratis toegankelijk, dus ook als je niet echt van films houdt zijn er genoeg redenen om een frisse pint te gaan drinken in het filmhuis aan het Ledig Erf. Achtereenvolgens staan op de planken Marble Sounds (donderdag; sobere luisterpop),You Raskal You (vrijdag; indie-folk, tevens albumpresentatie), Age Of Giants (zaterdag; dark pop met vleugje jaren tachtig) en Flying Horseman (zondag; solo-optreden van frontman van deze band). Voor meer informatie en het volledige programma kun je terecht op www.vlaamsefilmfestival.nl.

Wie: Atlantis + Pontiak
Wat: heavy rock / postrock
Wanneer: donderdag 8 mei 2014 (21.00)
Waar: dB’s
Schade: € 10
De broertjes Pontiak (drie in getal) maakten de laatste keer in dB’s een verpletterende indruk met hun loodzware, perfecte heavy psychedelic rock. Voor fans van Earthless, Dead Meadow etc. Support komt van Atlantis, het postrockmonster onder leiding van Gilson Heitinga. Na shows op Roadburn en Le Guess Who? zijn ze meer dan ooit klaar om door te stomen naar the next level met hun laatste cd Omens. Een van de Nederlandse topbands in het hardere genre!

Wie: Rosa Ensemble
 en 33 ⅓ Collective
Wat: muzikale theaterproductie
Wanneer: donderdag 8 mei 2014 (21.00)
Waar: Pandora van TivoliVredenburg
Schade: € 10
Donderdag 8 mei staan het Utrechtse Rosa Ensemble en 33  Collective in de Pandora van TivoliVredenburg. Daar beleeft hun multimediale voorstelling Soselo in Siberia, gebaseerd op de teksten van de dichters Soselo en Osip Mandelstam, een eerste try-out. In muziek en beeld ontvouwt zich een hallucinerende theatervoorstelling op het grensvlak tussen waarheid en illusie. De verschillende rollen in het stuk worden vertolkt door de zangeressen Stephanie Pan en Eefje de Visser.

Wie: Orphax, JSCA, Korgos, Cries and Whispers, Frenquency, Fenn, Dj Daddy Don, Dj Hagy en Kaap de Goede Hoop
Wat: Lo-tronic festival
Wanneer: vrijdag 9 en zaterdag 10 mei 2014
Waar: de Kargadoor
Schade: € 4 (één dag) of € 7 (twee dagen)
In plaats van Lo Friday kun je dit weekend in de Kargadoor naar het tweedaagse Lo-Tronic festival, georganiseerd door Studiohagy, Ducktape Records en de Kargadoor. Lo-Tronic biedt experimentele en elektronische muziek, met begeleidende visuals. Op het programma onder andere Cries and Whispers, Frenquency (heeft net een nieuwe EP uit), Fenn en Kaap de Goede Hoop. Het blokkenschema vind je hier.

Wie: Klang en Knalpot + Circuit Des Yeux + Bureau of Atomic Tourism
Wat: Rumor festival #77
Wanneer: zaterdag 10 mei 2014 (20.30)
Waar: RASA / EKKO / Cloud 9 (TivoliVredenburg)
Schade: €16,-  of  €13,-  (U-pas, student, CJP)
De 77e editie van het festival voor avontuurlijke muziek doet vanavond achtereenvolgens RASA, EKKO en Cloud 9 van TivoliVredenburg aan. In RASA zie je eerst Klang en Knalpot die samen met stukken partituur, riffs en samples compleet nieuwe texturen maken met de fysieke impact van een rockband: hard, complex en overweldigend. Oftewel Maximal Music. In EKKO staat Circuit Des Yeux: een combinatie van traditionele folk en noise vormen de begeleiding van een bijzondere, mooie en zwaarmoedige stem. De eerste keer dat een Rumor-act in de Cloud 9 staat is voor de onvoorspelbare improvisatie van Bureau of Atomic Tourism.

Wie: DJ Koze + Sebastian Mullaert aka Minilogue (live) + Isolée (live) + Nuno Dos Santos + Pitto en anderen
Wat: Stekker in de Ronda
Wanneer: zaterdag 10 mei 2014 (23.00)
Waar: Ronda (TivoliVredenburg)
Schade: € 17
Op onze site heb je alles kunnen lezen over het niet doorgaan van Stekker in de Tunnel. De ambitie om in de Tunnel nog een keer iets te organiseren is er nog steeds maar voor nu zijn de mannen uitgeweken naar de Ronda. Je krijgt overigens twee voor de prijs van één, want voor het zelfde geld kun je ook naar Les Animaux, met o.a. Gorgon City in de Pandora.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht