TivoliVredenburg opent met twee weken muziek én festival TivoliVredenburg opent met twee weken muziek én festival

The Opposites, Kyteman, 2 Many DJ’s, Magnus, De Tweede Speeldoos en meer op eerste TivoliVredenburg Festival

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

TivoliVredenburg opent met twee weken muziek én festival

The Opposites, Kyteman, 2 Many DJ’s, Magnus, De Tweede Speeldoos en meer op eerste TivoliVredenburg Festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

In TivoliVredenburg vinden al een aantal weken optredens plaats en alle zalen hebben inmiddels hun vuurdoop gehad. Een formeel openingsmoment was er echter nog niet. Daar komt op korte termijn verandering in. Op zaterdag 21 juni begint een twee weken durend openingsprogramma met tientallen shows en concerten in de nieuwe zalen. Het programma gaat van start met de eerste editie van het 'TivoliVredenburg Festival'.

TivoliVredenburg Festival
Tijdens het TivoliVredenburg Festival op zaterdag 21 juni worden alle vijf de zalen van het gebouw tegelijk in gebruik genomen voor meer dan veertig optredens van onder andere The Opposites, 2 Many DJ’s, Kyteman, Great Minds, Mozes and the Firstborn, Meindert Talma, Afterpartees en Magnus (het dj-project van Tom Barman en CJ Bolland). Roos Rebergen (van Roosbeef) en Torre Florim (van De Staat) komen speciaal voor TivoliVredenburg nog één keer terug als De Tweede Speeldoos en ook dansavond My Generation, voor de oudere jongeren met het beste van 50 jaar popmuziek, staat op het programma.
 
In het verlengde van de brede functie van het nieuwe gebouw is er niet alleen pop, dance en jazz – genres die ook in Tivoli Oudegracht geprogrammeerd werden - maar ook klassiek zoals Janine Jansen en Arthur & Lucas Jussen. Aan het programma van het festival wordt ook bijgedragen door muziekfestivals die TivoliVredenburg als thuisbasis hebben, zoals het Internationaal Frans Liszt Piano Concours, de Gaudeamus Muziekweek en Festival Oude Muziek. Ook de Nacht van de Poëzie keert weer terug naar de plek waar de eerste edities plaatsvonden.
 
Het volledige programma van het festival is te vinden op de website van TivoliVredenburg.
 
Fête de la Musique in de hele stad
In hetzelfde weekend is Utrecht ook twee dagen lang (21 en 22 juni) het decor van de muzikale vrijmarkt Fête de la Musique: een internationaal muziekfeest dat traditioneel rond de zonnewende plaatsvindt. De Utrechtse versie van het evenement, dat in Frankrijk is ontstaan en in 130 landen wordt gevierd, is een initiatief van ZIMIHC. Tijdens Fête de la Musique kan iedereen spelen als artiest, een podium organiseren of komen kijken en genieten van muziek. Musici die dit weekend in TivoliVredenburg spelen, komen langs en spelen mee. Alle optredens van Fête de la Musique zijn gratis toegankelijk, zijn voor jong en oud en vinden soms plaats op verrassende locaties. Meer informatie en het programma staat op www.fdlm.nl.
 
Deur open voor koffie, taart en optredens
De entreehal van TivoliVredenburg is tijdens de twee weken durende openingsperiode elke dag vanaf 12.00 uur geopend. Iedereen is dan welkom voor een kop koffie en taart in het nieuwe café, voor rondleidingen, speurtochten en informatie, kaartverkoop of voor gratis wifi. In de hal van het gebouw zijn vanaf 13.00 uur optredens op een open podium. Met dit podium biedt TivoliVredenurg het rijke landelijke muziekleven een vrijplaats om zich te presenteren. Getalenteerde muzikanten in alle genres (solisten, ensembles, bands, koren, singer-songwriters etc.) uit Utrecht en uit de rest van het land zijn welkom. Aanmelden voor dit podium kan via ikdoemee@tivolivredenburg.nl. Op basis van de inzendingen wordt een selectie gemaakt.
 
Na het openingsweekend is TivoliVredenburg gastheer van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht van Janine Jansen (van 25 t/m 29 juni) en vinden er exclusieve clubshows plaats van onder meer Madness, Rob Zombie, Steel Panther, John Butler Trio en Bootsy Collins. Ook is er tijdens deze periode een concert van het Utrechtse close-harmonykoor DeKoor, dat door The Rolling Stones is uitgenodigd om met hen mee te zingen op Pinkpop.
 
Ook nog: voetbal, Club 3voor12/Utrecht XL en The Mall of Sound
In Tivoli Oudegracht kun je al sinds jaar en dag met je (muziek-)vrienden voetbal op een groot beeldscherm kijken. Deze mooie traditie wordt ook voortgezet in TivoliVredenburg met dj’s en vj’s. Op maandag 23 juni wordt de wedstrijd Nederland - Chili uitgezonden in Ronda.
 
Tjidens de openingsperiode presenteren wij zelf een XL-editie van Club 3voor12/Utrecht. Op donderdag 26 juni staan er twee keer zoveel bands als gewoonlijk op het podium van dB’s. Het programma voor deze laatste Club voor de zomer wordt binnenkort bekend gemaakt op onze eigen site en die van dB’s.
 
TivoliVredenburg staat pal naast een van de drukste plekken van Nederland: Hoog Catharijne en Centraal Station. Op zaterdag 28 juni vindt in en rond dit gebied de tweede editie plaats van The Mall of Sound. Winkelend publiek kan op verschillende plekken luisteren naar verrassende en diverse soorten muziek, afkomstig uit de kokers van de Utrechtse muziekorganisaties zoals Festival Oude Muziek, Gaudeamus Muziekweek, Rasa, ZIMIHC en vele anderen. Er zijn optredens van onder andere Spinvis, Slagwerk Den Haag, Most Unpleasant Men, Knalpot, Rosa Ensemble en Nederlands Kamerkoor
 
Op de site van www.tivolivredenburg.nl staat het hele programma en komen ook eventuele toevoegingen te staan.
 
Programmaoverzicht
Zaterdag 21 juni: TivoliVredenburg Festival met meer dan 40 optredens van onder meer Janine Jansen, The Opposites, Arthur & Lucas Jussen, 2Many Dj’s en Kyteman en amateurmuziekfestival Fête de la Musique in de hele stad.
 
Zondag 22 juni: My First Festival #1, familieprogramma, Architectenestafette, concert van B-Brave en amateurmuziekfestival Fête de la Musique in de hele stad.
 
Maandag 23 juni: Nederland – Chili op groot beeldscherm.
 
Woensdag 25 t/m zondag 29 juni: Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen.
 
Donderdag 26 juni: XL-editie van Club 3voor12/Utrecht
 
Zaterdag 28 juni: The Mall of Sound, muziekprogramma in en rond Hoog Catharijne en Utrecht CS.
 
Donderdag 26 t/m woensdag 2 juli: exclusieve concerten van o.a. Rob Zombie, Bootsy Collins, John Butler Trio en Madness.
 

Donderdag 3 juli: officiële openingshandeling voor genodigden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht