Shuriken en Wander op tweede Mirliton videosessie Shuriken en Wander op tweede Mirliton videosessie

Tienjarig 3voor12/Utrecht trakteert 17 mei op korte optredens in het Mirliton Theater

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Shuriken en Wander op tweede Mirliton videosessie

Tienjarig 3voor12/Utrecht trakteert 17 mei op korte optredens in het Mirliton Theater

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Dit voorjaar trakteert 3voor12/Utrecht je op een aantal korte, intieme optredens van Utrechtse acts. Elke derde zaterdagmiddag van de maand is het knusse Mirliton Theater in Hoog Catharijne gratis toegankelijk voor publiek om optredens van twee Utrechtse acts bij te wonen. Op 19 april trapten I am Oak en StropStrikkers de sessies af en tijdens de tweede editie op 17 mei staan Shuriken en Wander op het programma.

Shuriken
Shuriken is een vierkoppige noiserockband die naar eigen zeggen de mosterd haalt bij onder meer 31 knots, Shellac en The Jezus Lizard. In 2009 brachten ze in samenwerking met Timothy C. Holehouse een cassettebandje uit. In hetzelfde jaar toerde de band door Engeland en sindsdien hebben ze veel shows in Europa gespeeld. Hun eerste langspeler Apologies For The Drones, met een mix van intense noiserock met emotioneel geladen zang en atypische songstructuren, kwam uit in 2011. De nieuwe plaat van Shuriken wordt op dit moment gemasterd. De videosessie in het Mirliton Theater is de eerste gelegenheid waarbij je dat nieuwe materiaal live kunt horen!


Wander

Wander is de tweede band die zaterdag 17 mei aantreedt in het Mirliton Theater. Wander is het 'nieuwe' We vs. Death, dat tien jaar geleden bij de lancering van 3voor12/Utrecht in Tivoli de Helling speelde. Na 2009 werd het stil rondom We vs. Death, waarna de bandleden vooral in allerlei andere formaties actief waren. Eén daarvan is Wander, dat zich nu omschrijft als 'a gloomy mess from Utrecht'. Wanders optreden in het Mirliton Theater is het eerste ooit in deze formatie, afgezien van een besloten optreden in hun eigen oefenruimte in Overvecht, die overigens met Shuriken wordt gedeeld.


Zaal open: 15:00h
Show Shuriken: 15:30h
Show Wander: 16:30h

Locatie: Mirliton Theater (Hoog Catharijne), Boven Clarenburg 93-2
Naast de Zeeman aan Achter Clarenburg de roltrap op.

Te zien: 3voor12/Utrecht Trakteert: Mirliton videosessie no.2 met Shuriken en Wander, zaterdag 17 mei 2014 @ Mirliton Theater, Hoog Catharijne, Utrecht.
 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht