Weekagenda week 12

Tips: ReaZun, Ebo Taylor, The Light Brigade, La Corneille, Mevrouw Tamara, Intergalactic Lovers

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Geen eindeloze discussies meer over lokale politiek en de waarde van het stemmen. We hebben woensdag onze plicht weer vervuld (of bewust juist niet). Nu gaan we weer over op de orde van de dag. Én door met het genieten van live muziek. Maar waar doe je dat het best? Wij hebben onze concerttips voor deze week voor je op een rij gezet.

 

Wie: ReaZun
Wat: hiphop

Wanneer: donderdag 20 maart 2014 (20.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 5
ReaZun, die je kan kennen als de Franstalige rapper van The Kyteman Orchestra, gaat deze avond zijn Nederlandstalige plaat Ik, Ben Hartman presenteren in Tivoli de Helling. De plaat behelst een breed muzikaal spectrum met roots in de hiphop en is geproduceerd door Nav en gemixt door Delic. Je kon (en kunt nog steeds) zijn single ‘Beter Dan Dat’ al als Hollandse Nieuwe bewonderen op de 3voor12/Luisterpaal, maar ga vooral naar deze show om zijn originele sound live te ervaren.

 

Wie: Ebo Taylor (Ghana - Strut Records) + Jungle By Night Soundsystem)
Wat: funk, afrobeat

Wanneer: donderdag 20 maart 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12,50
De 78-jarige Ghanese gitarist, bandleider en producent Ebo Taylor is al sinds de jaren ‘50 actief in verschillende formaties. Pas in 2010 kreeg hij wereldwijde bekendheid door zijn album Love and Death, dat op Strut Records uitkwam. Zijn laatste album Appia Kwa Bridge (2012) staat bomvol funky Afrobeat, waar een set van Jungle By Night in EKKO goed op aan zal sluiten. 

 

Wie: The Light Brigade
Wat: pop/rock

Wanneer: vrijdag 21 maart 2014 (20.30 uur)
Waar: café Stathe
Schade: geen
Gewapend met een gitaar struinde frontman Gerton Govers afgelopen jaar door de Tilburgse straten. Het doel? Elke week een lied zingen en dat als video op YouTube publiceren. Nu de laatste ‘52x’ online staat, is het voor Govers duidelijk: het is weer tijd om met de band te touren en een nieuwe plaat te maken. Verwacht van The Light Brigade aanstekelijke rock à la The Byrds.

 

Wie: La Corneille & Mevrouw Tamara
Wat: indie, singer/songwrit
er
Wanneer: zaterdag 22 maart 2014 (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 7
De twee Utrechtse acts bundelen hun krachten voor een intiem optreden in de Spiegelbar. La Corneille beweegt zich in het spanningsveld tussen intieme indiefolk en psychedelische bluesrock. Mevrouw Tamara neemt je vervolgens met haar dromerige teksten mee naar haar wereld vol licht-poëtische popliedjes.

 

Wie: Intergalactic Lovers
Wat: melancholische pop

Wanneer: zaterdag 22 maart 2014 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9
Een eclectische band die uiteindelijk ‘slechts’ uit België komt; Intergalactic Lovers bestaat uit bandleden uit verschillende landen, leeftijden en smaken. Samen klinkt het catchy, sfeervol en vooral bloedmooi door de stem van zangeres Lara Chedraoui. Eerder stonden ze al op Into The Great Wide Open en SXSW, en zaterdag dus gewoon in het Utrechtse EKKO.