Kort Utrechts Popnieuws Week 13

Stekker in het Park, Verbaasd, Knallands Kwartiertje, Pravini, Lazarus Revival

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Stekker in het Park, Verbaasd, Knallands Kwartiertje, Pravini, Lazarus Revival en meer.

Eerste namen Stekker in het Park
Stekker in het Park keert voor haar zesde editie terug naar Park Voorveldse Polder en wel op zaterdag 26 juli 2014. Ook Studio Stekker, de succesvolle studioweek in Kytopia met als kers op de taart Studio Stekker on Stage, krijgt een vervolg. De eerste namen zijn inmiddels bekend gemaakt. Voor zowel Studio Stekker als optredens op Stekker in het Park zijn bevestigd: Modern Deep Left Quartet, Wa Wu We, Francesco Tristano, Chymera, Junior Boys, Johannes Brecht, Coma, Bajka en Afromaniac. De rest van het programma wordt op een later moment bekend gemaakt. De kaartverkoop voor Stekker in het Park is begonnen.

Akkord op nieuwe editie Verbaasd in HAL16
Op zaterdag 29 maart is HAL16 het decor voor een nieuwe editie van Verbaasd, de nieuwe avond gericht op vooruitstrevende elektronische muziek. Headliner is het Britse duo Akkord dat in 2013 een veelgeprezen album op het prestigieuze Londense label Houndstooth heeft uitgebracht. Naast Akkord zijn er shows van nog twee britten: Ansome en Edmondson. Nederland zelf wordt vertegenwoordigd door A Made Up Sound (AKA 2562) die op 1 maart te zien was in de Boiler Room en nu ook zijn kunsten gaat vertonen op Verbaasd. Verbaasd begint om 23.00 uur, in HAL 16 (Archimedeslaan 16). Meer informatie vind je op www.verbaasd.net, waar je naast informatie over het event ook tal van dj-mixes en radiouitzendingen van Verbaasd-residents en gast-dj’s kunt vinden.

Tweede editie voor Knallands Kwartiertje
Na een geslaagde eerste editie vindt dit jaar wederom het Knallands Kwartiertje plaats in Kanaleneiland. Op vrijdag 18 april worden de bezoekers, met Knalland als gids, langs bijzondere locaties in het officieuze culturele hart van Utrecht geleid. Diverse artiesten laten telkens een kwartier lang horen, zien, ruiken en voelen wat zij te bieden hebben. De eerste artiest voor het festival is de Canadese singer-songwriter Woodpigeon, die fonkelende folkliedjes speelt. Knallands Kwartiertje vindt plaats op vrijdag 18 april van 19.00 tot 23.00 uur.

Pravini genomineerd voor Hindipop Music Awards
De Utrechtse soul/hiphop zangeres Pravini is genomineerd voor de Hindipop Music Awards 2014 in de categorie Beste Vrouwelijke Artiest. De nominaties werden afgelopen weekend bekend gemaakt. Winnaars worden bepaald door stemmen van het publiek en worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking op zaterdag 12 april in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Pravini is genomineerd met haar single 'Armed & Sexy', afkomstig van haar album Diaspora. Met het nummer scoorde ze een top 3 hit in Suriname.

Kypski & Matangi Kwartet releasen TEKKEL EP
De geslaagde samenwerking tussen Kypski en het Matangi Kwartet op Electromantique wordt voortgezet op de nieuwe EP TEKKEL. Na de coverversies van bestaande nummers op Electromantique ontstond bij beide acts de behoefte om meer eigen werk te maken. Met de TEKKEL EP zetten Kypski & Matangi Kwartet een eerste stap in deze richting. TEKKEL bevat ook remixes van Julien Mier en Boeboe.

Rondje videoclips: Novack, Ink Warriors, de Spaties, Robbing Banks, J.A.E.
Veel nieuwe clips, de afgelopen twee weken.

We beginnen met 'By Surprise' van Novack, de eerste single van het nieuwe album Arrivals. De Utrechtse indieband presenteert het album op 17 april in de Spiegelbar.


Ook Ink Warrios heeft een nieuwe clip. 'The Warriors Way' is de tweede single van het vorig jaar november verschenen debuutalbum Warrior Funk. De muziek van Ink Warriors bevat hiphop, funk, soul en rock invloeden.


'Kom Nooit Ergens Aan' van nederbeat/-garage trio de Spa ties staat op Dutch Garage Rock Explosion 2 (Kliko Records), die eind maart 2014 moet verschijnen.


De eerste clip van Robbing Banks heeft een mooie toelichting: "In 1973 this hit song by Robbing Banks was used for the trailer of the movie Dillinger. Enjoy!"


TeamNoMoreSlackin
 is de zesde video van De NoMoreSlackin Tape van J.A.E., die nog steeds gratis is te downloaden op www.jaemusik.com.


Nieuw oefenstudiocomplex The Bends
Utrecht is een nieuw oefenstudiocomplex rijker. The Bends ligt min of meer aan de Amsterdamse Straatweg (in Elinkwijk), is sinds kort geopend en beschikt over vier volledig ingerichte oefenruimtes.

Cultuurcentrum Parnassos moet verbouwen of verhuizen vanwege geluidsoverlast
Al 20 jaar biedt Parnassos vanuit een voormalig schoolgebouw aan de Kruisstraat cursussen aan studenten en medewerkers van de Universiteit (of andere cultuursnuivers) op het vlak van beeldende kunst, theater, dans of muziek. Ook repeteren er verschillende gezelschappen er. Uit een artikel op DUB in (Het Digitaal Universiteitsblad) blijkt dat de kans bestaat dat daar een einde aan komt. Verhuizen of verbouwen lijkt voor Parnassos noodzakelijk. Het geval wil namelijk dat het pand aan één zijde tegen een woonhuis aan ligt, waar twee jaar geleden nieuwe bewoners in zijn gekomen. Sindsdien hebben de buren last van het geluidsniveau van Parnassos. De buren vroegen de gemeente een geluidsmeting te doen waaruit bleek dat de norm van 25 decibel zo nu en dan werd overschreden. Er zijn al enkele maatregelen genomen. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar investeren in het gebouw en naar alternatieve locaties in de binnenstad. Lees meer over deze affaire op DUB.

Drie nieuwe nummers van Lazarus Revival
Lazarus Revival heeft drie nieuwe nummers uit, wederom in de dansbare stijl waarin folk, rock, balkan, blues en zigeunermuziek worden gemixt. Check ook de facebook-pagina van de band voor nieuw artwork, gemaakt door Teo Skaffa.