Kort Utrechts Popnieuws Week 11

Joanna Weston, ReaZun, Averechts Open Air, Kalio, Edison Effect

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Joanna Weston, ReaZun, Averechts Open Air, Kalio, Edison Effect en meer.

Debuutalbum Joanna Weston verschijnt op 5 april
Nadat ze eerder al twee EP’s heeft uitgebracht, verschijnt op 5 april het debuutalbum van Joanna Weston, Inside Out. Via crowdfundingsite Pledge Music hebben vele fans haar sinds begin van het opnameproces gesteund. Inside Out bevat elf door Weston geschreven liedjes die je kunt kennen van haar live-optredens zoals ‘I Know’, ‘Say So’ en ‘What Are We Fighting For’, maar ook nummers die nog niet eerder te horen zijn geweest. Weston en haar band vieren de release van Inside Out op zaterdag 5 april vanaf 19.30 uur in cultureel centrum Moira in Utrecht. Ze spelen dan alle songs, die op het album staan en ook een aantal liedjes van haar vorige EP’s.
 
Video: ‘Spreek Woorden’ van ReaZun
Vrijdag 14 maart is de nieuwe video van ReaZun uitgekomen. ‘Spreek Woorden’ is de eerste single van het album Ik, Ben Hartman. Samen met Pax - die andere mc van The Kyteman Orchestra - die hiermee ook officieel in de Nederlandse taal debuteert, maakte ReaZun deze lentetune. Op 20 maart is de albumpresentatie van Ik, Ben Hartman in Tivoli de Helling.

Eerste namen Averechts Open Air Koningsnacht
Zoals elk jaar organiseert café Averechts ook in 2014 op koningsnacht en –dag een festival met Utrechtse bands. Op de line-up van de Koningsnacht staan dit jaar The Cozmic Parsnips, Mr. Anderson, Kamikaze, Counter Jib, My Blue Van en Coppersky. Na de optredens neemt het Averechts' duistere DJ-team je verder mee de nacht in.

The Ridge Tells teast nieuwe clip
Op 12 april presenteert The Ridge Tells de nieuwe EP én de clip van één van de nummers daarop, ‘The Mess’. Om het wachten een beetje te verzachten heeft de band een teaser online gezet.

Kalio in de studio
We hebben de afgelopen jaren verschillende keren aandacht besteed aan Kalio. De band is bezig met haar nieuwe (zesde!) album en heeft ons een klein voorproefje gestuurd.


Edison Effect Komt met debuutsingle ‘I’ll Come Back To You’
Deze week is ook de debuutsingle vande nieuwe Utrechtse indie-synthpopband Edison Effect uitgekomen. ‘I’ll Come Back To You’ is de opmaat naar de singles die komende maanden gereleased gaan worden. De track is nu te beluisteren op YouTube en gratis te downloaden via Bandcamp. Komend voorjaar brengt de band naar verwachting nog twee singles uit. Op donderdag 24 april is Edison Effect te zien tijdens onze maandelijkse showcaseavond Club 3voor12/Utrecht in dB's.


Holland Animation Film Festival
biedt themaprogramma muziek en animatie
Van 19 tot en met 23 maart zijn in Utrecht ruim 400 animatiefilms te bewonderen tijdens het Holland Animation Film Festival. Omdat Utrecht zich in 2014 presenteert als Internationale Stad van Muziek 2014 heeft het HAFF een themaprogramma muziek en animatie samengesteld. De wisselwerking tussen animatie en muziek levert een schat aan muzikale films en filmische muziek op. Het thema vormt een rode draad door verschillende programma’s in het festival: van abstracte visuele muziek tot hedendaagse videoclips en dramatische genres als opera en tango. Het complete themaprogramma muziek staat op de website van HAFF 2014.

Vast programma van HAFF is ook de Kunststripbeurs. Op zaterdag 22 maart presenteren
een honderdtal striptekenaars, animatiefilmmakers, illustratoren, game-ontwerpers en schilders - gevestigde namen en jonge talenten - hun nieuwste werk in de Nicolaikerk, en bieden dat te koop aan. Dat variëert van orginelen tot albums, van kunstdrukken tot buttons, van posters tot graphic novels, van t-shirts tot serviesgoed.

Single DJ DNA in 8-bit remix
DJ DNA heeft weer een single uitgebracht van zijn Sum of the Sound-album. Op 'Far Far Away' doet hiphoplegende Kurtis Blow mee. De track is een Atari 8-bit Remix van Stu.

Amersfoortse punkpopband Life's Too Short For Us releast nieuwe single
De Amersfoortse punkpopband Life's Too Short For Us heeft deze week de nieuwe single 'Stop Yourself' uitgebracht. De single is te verkrijgen via vrijwel alle digitale distributie kanalen (Spotify, iTunes, Google Play, Deezr, Rdio etc.) maar ook gratis te downloaden en beluisteren via bandcamp.

Marsman: Conscious Mind EP
De Nederlandse producer en beatmaker Rutger Marsman schijnt pas over een tijdje naar Utrecht te verhuizen, maar vooruitlopend daarop stuurde hij ons al een link naar zijn nieuwe EP Conscious Mind. Genre en de stijl zijn naar zijn eigen zeggen niet makkelijk te omschrijven. Marsmans roots liggen in muziek uit de jaren 70 tot de jaren 90 en modernere stijlen als IDM en Future Garage. Zelf zegt hij dat zijn nieuwe werk lijkt op muziek van artiesten als Dimlite, Samiyam, Holy Other en James Blake. "Veel synths, bassen losjes gespeelde akkoordenprogressies die tegen eigenwijze Hip-Hop beats aan liggen."