Blaudzun, Chef’Special, Thomas Azier en Jett Rebel op deBeschaving 2014

Anne Soldaat bevestigd voor kennisprogramma

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

In de 3voor12 Radio uitzending van woensdag 5 maart heeft Roosmarijn Reijmer de eerste namen voor festival deBeschaving bekendgemaakt. Blaudzun, Chef’Special,Thomas Azier en Jett Rebel zullen optreden op het 'Festival Universalis'. Net als de laatste paar jaren zijn de bloeiende Botanische Tuinen van Utrecht op zaterdag 5 juli weer het decor van deBeschaving.

Alle acts die nu zijn bevestigd, hebben recent nieuw werk uitgebracht of gaan dat nog doen. Van Chef’Special is vorige maand het derde album Passing Through (tijdelijk op de luisterpaal te horen) verschenen. Vrijdag 7 maart komt het nieuwe album van Blaudzun uit, Promises of No Man’s Land (ook tijdelijk op de luisterpaal) dat hij diezelfde avond presenteert in Tivoli Oudegracht. Thomas Azier komt ook op 7 maart met zijn langverwachte debuutalbum Hylas naar buiten. Om Jett Rebel kon je de laatste weken ook bijna niet heen. Zijn twee EP’s zijn uit 2013, maar je kunt hem en zijn gouden Gibson gitaar deze zomer op menig festival tegenkomen.
 
Festival deBeschaving presenteert zowel muzikaal als wetenschappelijk talent op zes podia. Op het kennispodium vertellen wetenschappers en andere denkers wat hen bezighoudt. Voor het kennisprogramma zijn inmiddels Hans Clevers (KNAW) en Anne Soldaat (solo-artiest maar ook Daryll-Ann) bevestigd.
 
De voorverkoop voor deBeschaving 2014 is donderdag 6 maart gestart. Kaarten voor het eendaagse festival kosten €29,50 en zijn te bestellen via de festivalsite.

Te zien: deBeschaving 2014 met o.a. Blaudzun, Chef’Special,Thomas Azier en Jett Rebel, zaterdag 5 juli 2014 @ Botanische Tuinen (Uithof), Utrecht