de Bestuiving: 5 tips voor een geslaagd festival

Pepijn Spijkerman, PLANK!, Edison Effect, Monophona, Cross-Pollination

Tekst: Bas van Laar ,

Niet in de ban van het voetbal? Dat komt goed uit want, aan de vooravond van de start van het wereldkampioenschap in Brazilië staat ook Festival de Bestuiving op de planning. Het paradepaardje van organisator Pollination is een meerdaags festival dat gisteren van start is gegaan en waar je tot en met 15 juni alle voetbalhysterie kan ontwijken. 3voor12/Utrecht wijst je de weg door het tot op de nok toe gevulde programma en selecteert vijf optredens die je muziekhart sneller laten kloppen.

Pepijn Spijkerman
Hij stond in het voorprogramma van Tim Knol. Deze singer-songwriter is er niet zomaar een. In een tijd waar de bebaarde mannen gewapend met akoestische gitaar als paddenstoelen uit de grond schieten, weet deze upcoming singer-songwriter zich te onderscheiden. Breekbare mix van folk en soul.

Waar: Kargadoor
Wanneer: vrijdag 13 juni, 18.30 – 19.00 uur


PLANK!
Uit Manchester overgevlogen om de ACU plat te spelen. Dit instrumentale trio, ontstaan uit het inmiddels ter zielen gegane Nasdaq, maakt een mix van progressieve rock en krautrock en gooit daar een hele bak elektronica overheen. Meng dit met retro jaren tachtig videoclips en je hebt een bijzonder vermakelijk geheel dat geen moment verveelt.

Waar: ACU
Wanneer: zaterdag 14 juni, 19.10 – 19.50 uur


Edison Effect
In april nog de 3voor12/Utrecht selecteert inclusief optreden op de Club in dB’s, nu op de Bestuiving. Synthpop is wat de klok slaat en het vijfkoppige ensemble heeft net de eerste single uitgebracht 'I’ll Come Back to You'. Klinkt als CHVRCHES, Depeche Mode en James Blake. "Maar", licht toetsenist Wesley Wong in 3voor12/Utrecht Radio toe, "we proberen vooral om een eigen draai aan onze muziek te geven."

Waar: Kapitaal
Wanneer: zaterdag 14 juni, 20.50 – 21.30 uur


Monophona

Een interessante samenwerking bij Monophona. Singer-songwriter Claudina Muno kwam drum 'n' bass producer Philippe Schirrer in 2010 tegen en het klikte meteen. Hij wordt op het podium bijgestaan door drummer en percussionist Jorsch Kass. Het trio maakt sensuele, volle electronica die op intieme wijze aan je wordt gepresenteerd.

Waar: Kapitaal
Wanneer: zaterdag 14 juni, 22.20 – 23.00 uur


Cross-Pollination
Op de laatste dag van Festival de Bestuiving komen verschillende acts die al hebben gespeeld bijeen en gaan een muzikale kruisbestuiving met elkaar aan. Het wordt bijna anderhalf uur lang een unieke experimentele ervaring waar je bij moet zijn.

Waar: ACU
Wanneer: zondag 15 juni, 19.10 – 20.30 uur

 

Te zien: festival de Bestuiving met o.a. Pepijn Spijkerman, PLANK!, Edison Effect, Monophona & Cross-Pollination, donderdag 12 juni t/m zondag 15 juni 2014 @ diverse locaties, Utrecht.