Cultfest: 5 muziektips die goed zijn voor je ego

Fablewright, El Cheapo, EINDBAAS, Sophie van Bree, Ndima

Tekst: Kelly Leeuwis ,

Streel dit weekend je ego of bekritiseer hem met fluwelen handschoenen. Wat je ook besluit te doen, doe het sowieso op Cultfest, het festival dat vandaag van start gaat in diverse werfkelders in Utrecht. Het driedaagse multidisciplinaire festival staat dit jaar geheel in het teken van EGO. 3voor12/Utrecht speurde het programma af op zoek naar de vijf leukste optredens.

EINDBAAS
Wat eigenlijk nooit gaat vervelen, is de chiptune-muziek van EINDBAAS. Met bliepjes die genreoverstijgend werken, weet EINDBAAS al een aantal jaren veel uitverkochte feesten te organiseren. Tijdens Cultfest belooft het minstens zo leuk (én druk) te worden.
Waar: RASA
Wanneer: vrijdag 6 juni, 0:15 – 2:00 uur

Ndima
Verras jezelf dit weekend met het optreden van Ndima, een act uit Congo. Ndima neemt je met hun ‘harde etno’ mee op een enerverende reis dwars door het diepe regenwoud en de geschiedenis van de Aka-pygmeeën (Congo). Naast de meerstemmige, meditatieve vocalen, zijn de klanken en het gebruik van de verschillende traditionele instrumenten intrigerend. Ndima speelt op de kundu (boogharp), de mbela (mondboog) en diverse percussie-instrumenten.
Waar: RASA
Wanneer: zaterdag 7 juni, 12:30 – 13:30 uur  

Fablewright
Fablewright is het alias van Valerie Lewis die haar roots in Californië en Java achter zich heeft gelaten om zachtjes te zingen in de schaduw van de Domtoren. Haar liedjes gaan van donker en treurig naar grappig, of zoals ze zelf zegt: "dysfunctie klonk nog nooit zo aantrekkelijk." Eerder dit jaar stond ze in de januari editie van onze Club, aanstaande zaterdag doet ze het nog eens dunnetjes over.
Wanneer: zaterdag 7 juni
Waar: onaangekondigd, op de plekken die zij zelf selecteert 

El Cheapo
In Kargadoor zal El Cheapo het bewijs leveren dat goede muziek niet duur hoeft te zijn. Met zijn mix van rock, ska, reggae en crossover belooft het een goed, dansbaar begin van de avond te worden.
Wanneer: zaterdag 7 juni om 21:45 uur
Waar: Kargadoor 

Sophie van Bree
Fragiele, dromerige liedjes van een nog geen twintig lentes tellende jonge dame. Ze maakt vanaf kleins af aan muziek, speelt sinds haar vijftiende piano en is sinds kort ook verliefd geworden op gitaarspelen. Een jong talent om tijdig voor te vallen. Naast Clultfest speelt ze dit weekend ook op Festival met Hart en Ziel, waar ze de wildcard won.
Wanneer: zondag 8 juni 14:30 – 16:00 uur
Waar: Kargadoor 

 Meer informatie over Cultfest is te vinden op www.cultfest.nl