Weekagenda week 28 Weekagenda week 28

Bird on the Wire, Habek, Geinbeat, CZ on Tour, Slim Cessna’s Auto Club

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 28

Bird on the Wire, Habek, Geinbeat, CZ on Tour, Slim Cessna’s Auto Club

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Wat doe je eigenlijk in de tijd tussen de halve finale en de finale? Geen idee waarschijnlijk, want alle aandacht gaat nu nog even uit naar de prangende vraag waar je vanavond de wedstrijd kijkt en hoe je morgen met een kater de werkdag door komt. Gelukkig is daar 3voor12/Utrecht met een selectie van de leukste events tussen de wedstrijden door.

Wie: Bird on the Wire
Wat: pop

Wanneer: donderdag 10 juli (22.00 uur)
Waar: Café Hofman
Schade: geen
Heb je moeite om de realiteit los te laten? Hoeft geen probleem te zijn, maar even wegdromen kan vaak wel ontspannend werken. De band Bird on the Wire helpt je graag mee in dit proces met dromerige popliedjes over fantasiewezens. Eerder speelde de band al in Melkweg, W2, ’t Paard en het Van Gogh Museum - vanavond in café Hofman.


Wat: Habek presenteert: Kaapstad meets Kytopia
Wie: DJ DNA + Bfake + EJ von Lyrik (hiphop)

Wanneer: donderdag 10 juli (21.00 uur)
Waar: Stathe
Schade: geen
Als iets leuk is, dan bezoek je met liefde nogmaals het concert. Dit geldt ook voor hiphopproject Kaapstad meets Kytopia, dat afgelopen vrijdag nog in dB’s speelde. Bovendien is deze avond een mooie gelegenheid om samen met Habek het glas te heffen op de verhuizing van Kytopia naar Tivoli Oudegracht (waar Habek ook kantoor houdt).


Wat: Festival Geinbeat 
Wie: o.a. Elle Bandita, The Deaf, The Q!, Danny Vera, Bintangs, Bells of Youth
Wanneer: zaterdag 12 juli (vanaf 13.00 uur)
Waar: Stadsbalkon, Nieuwegein
Schade: geen
Elk jaar weet Nieuwegein even de aandacht op zich te vestigen met het knusse festival Geinbeat, zo ook dit jaar. Tijdens het pop-evenement zullen verschillende bands op meerdere podia hun muziek ten gehore brengen. Op de line-up van deze 20e (!) editie staan onder andere Elle Bandita, The Deaf, The Q!, Danny Vera, Bintangs en Bells of Youth.


Wie: CZ On Tour
Wat: muziek, kunst, bier, voetbal

Wanneer: vrijdag 11 tot zondag 13 juli (20.00 uur tot 17.00 uur)
Waar: diverse locaties in Utrecht
Schade: geen
Ook al woon je al een aantal jaar in Utrecht, er is nog genoeg te ontdekken. Culturele Zondagen heeft daarom CZ on Tour bedacht om je mee te nemen naar de mooiste bekende en onbekende culturele plekken van Utrecht. Lopend, fietsend, skatend, of met de boot of bus kun je een van de vier routes ontdekken. Op verschillende hotspots kun je muziek, dans, theater, workshops en meer cultureel verantwoorde dingen verwachten. Vergeet vooral dB’s niet, waar zondag een barbecue wordt georganiseerd met een fameuze biergarten en drie grote schermen voor de voetbalwedstrijd. Er zijn vijf routes:

Op route Noord kun je in Fort aan de klop een workshop mondharp spelen volgen bij Danibal.
Route Oost heeft verrassingsoptredens van singer-songwriters zoals Daan Hofman en Theo Sieben in de Botanische Tuinen en in HAL16 vindt mini-festival In Furs Fest plaats, met toffe bands, akoestische optredens, een goede sfeer en eten op het grootste terras van Utrecht.
Route Zuid brengt je onder andere naar A Lazy Sunday Afternoon bij De Klanksteen aan de saffierlaan met From Nora, Sleeptalker en Bid Dipper.
Route West heeft o.a. een programma van Festival Mooie Woorden en CZ Labs on tour in NUtrecht (met Moonck, Aafke Romeijn, The Q!, Edison Effect en Riverdistrict). In dB's staan o.a. MOK-C en DJ DNA en kun je dus aansluitend in de Biergarten BBQ-en en de WK-finale bekijken op een groot scherm. Geen onderdeel van de CZ, maar wel in dB's na de wedstrijd: Slim Cessna's Auto Club (zie ook hierna).
Route Leidsche Rijn heeft o.a. Act1 op de Cultuurcampus en Bob Roos & band in brouwerij Maximus.


Wie: Slim Cessna’s Auto Club
Wat: gospel rock-‘n-roll

Wanneer: zondag 13 juli (23.00 uur, na de WK-finale)
Waar: dB’s
Schade: € 10
Begin de zondagmiddag met CZ on Tour, eindig bij hotspot dB’s om daar met een club vrienden te barbecueën en de wedstrijd te kijken. Vervolgens rol je verder naar het optreden van de toffe rock-’n-roll band Slim Cessna’s Auto Club, die dB’s snel nog heeft weten te strikken. De band heeft al twee keer eerder voor een uitverkochte dB’s gestaan en gaan nu de afterparty voor het WK verzorgen. “Topband, topfeest ongeacht de uitslag!”, aldus dB’s op hun website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht