Weekagenda week 27 Weekagenda week 27

The Bots, Jeru the Damaja, deBeschaving, A Day in the Forest, Koen Zinnemers

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 27

The Bots, Jeru the Damaja, deBeschaving, A Day in the Forest, Koen Zinnemers

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Als we op de social media afgaan waren velen van jullie de laatste twee weekenden op festivals in Hilvarenbeek en Beuningen. In Utrecht was het in ieder geval rustig. Dit weekend kun je ook in onze eigen provincie terecht voor festivals die 'beleving' belangrijk vinden: deBeschaving op zaterdag en A Day in the Forest op zondag. Maar daarvoor zijn er ook al shows van The Bots en Jeru the Damaja om helemaal in de stemming te komen.

Wie: The Bots + Those Foreign Kids
Wat: bluesrock / punk
Wanneer: woensdag 2 juli (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 7
The Bots bestaat uit de broertjes Lei. Tieners nog, maar wel tieners die al gespeeld hebben in de HMH, Paradio, op Lowlands, Pukkelpop, Primavera, Roskilde, Sziget en nog veel meer. Wat ze bij EKKO echter goed hebben begrepen is dat je deze explosieve gastjes, die vuige bluesrock met de energie van een punkband spelen, misschien wel het beste kunt zien in een kleine zaal. Recente Le Guess Who?-edities hebben laten zien dat ACU daar zeer geschikt voor is. EKKO en ACU presenteren The Bots daarom samen op het podium aan de Voorstraat.

Wie: Jeru the Damaja + DJ DNA’s Kytopia meets Kaapstad circus
Wat: hiphop
Wanneer: vrijdag 4 juli (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10,00 vvk (excl fee) / € 12,50 deur
Dit kon wel een supervet worden. Hiphop-legende Jeru the Damaja op een vrijdagavond in dB's (check zijn debuutalbum The Sun Rises in the East). En dat is nog niet alles. Want ook DJ DNA komt met zijn Kytopia meets Kaapstad circus naar de Cartesiusweg. De Zuid-Afrikaanse rappers EJ von Lyrik en bFake zijn inmiddels Nederland aan het veroveren. In de band onder andere Kytopianen Frank Wienk (ondertussen beter bekend als Binkbeats), Niels Broos en Sam Jones en ook MC's ReaZun en Pax doen hun duit in de zak. O ja, er is ook een aftershow met DJ DNA vs. DJ FKA en we sluiten zeker niet uit dat er nog meer verrassingen zijn. Party on!

Wie: o.a. Blaudzun, Jett Rebel, WhoMadeWho, Eefje de Visser, Thomas Azier, The Silverfaces, Tommy Ebben
Wat: festival deBeschaving
Wanneer: zaterdag 5 juli (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Schade: € 29,50 vvk (excl fee) / € 37,00 deur
Net als de voorgaande jaren zijn de bloeiende Botanische Tuinen van Utrecht weer het decor van festival deBeschaving, een 'Festival Universalis' zoals ze zelf zeggen. deBeschaving presenteert zowel muzikaal als wetenschappelijk talent op zes podia. Muzikale headliners zijn Blaudzun, Jett Rebel, WhoMadeWho, Eefje de Visser, Thomas Azier en The Jezabels, maar er is ook veel (lokaal) talent zoals Tommy Ebben en The Silverfaces. Op het kennispodium vertellen wetenschappers en andere denkers wat hen bezighoudt. Niet onbelangrijk deze tijden: er wordt rekening gehouden met de wedstrijd van het Nederlands elftal.

Wie: o.a. Sofie Winterson, Lucas Hamming, IX, Aestrid, Mondae, Willem Wits, Alexi Lalas
Wanneer: zondag 6 juli (15.00 - 21.00 uur)
Waar: Landgoed de Paltz, Soest
Schade: pay what you want
Na de fijne en succesvolle eerste editie van A Day in the Forest hoopten we dat er een vervolg zou komen van dit kleinschalige DIY-festival in de prachtige natuur van Landgoed de Paltz. Het concept: mooie natuur, lekker eten, bands van nu op drie podia en je mag zelf bepalen wat je kwijt wilt zijn aan deze dag. Tussen alle acts kijken we vooral uit naar Aestrid dat werk speelt van het later dit jaar te verschijnen nieuwe album en naar Alexi Lalas, dat veel indruk maakte op de laatste editie van Club 3voor12/Utrecht.

Wie: Koen Zinnemers releaseshow + Florian Wolff + Beat the Box
Wat: jazzy singer-songwriter
Wanneer: zondag 6 juli (14.30 - 18.00 uur)
Waar: Moira, Wolvenstraat 10
Schade: € 4
Je kent Koen Zinnemers misschien wel van de band Juicy Jones. Onder zijn eigen naam is Zinnemers ook lekker bezig als singer-songwriter met een eigen, jazzy geluid. Eind 2013 heeft hij al een live-album opgenomen tijdens een huiskamerconcert en op zondag 6 juli presenteert hij zijn eerste EP, waarbij hij wordt begeleid door zijn band. Deze releaseparty start om 15.00 uur in Moira (Wolvenstraat 10 te Utrecht) en duurt tot ongeveer 18.00 uur. Support komt van Beat the Box en Florian Wolff.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht