Studio Stekker van start in nieuw Kytopia aan de Oudegracht

Line-up internationale studioweek nog groter dan vorig jaar

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Tivoli Oudegracht is de nieuwe thuisbasis van Studio Stekker, de internationale studioweek die zijn climax bereikt op festival Stekker in het Park. Vorig jaar vond het internationale muzieproject nog plaats op de ‘oude’ Kytopia-locatie aan de Zeedijk en in de studio van Sonar Traffic. Door het beëindigen van het anti-kraakcontract was de Zeedijk echter geen optie meer. Gelukkig kan Studio Stekker met Kytopia meeverhuizen naar het oude Tivoli-pand aan de Oudegracht. Ook Sonar Traffic, dat aan het begin van dit jaar in Kytopia was ingetrokken, heeft daar onderdak gevonden

Vanaf maandag 21 juli nemen de deelnemende artiesten hun intrek in Oudegracht 245 om zes dagen later, op zaterdag 26 juli, tijdens het festival te laten horen waar de samenwerkingen tijdens de studioweek toe hebben geleid. “Je krijgt daardoor als bezoeker gegarandeerd dingen te zien die je verder nergens anders terug zult zien”, vertelde één van de organisatoren vorig jaar. Een artiest kan een compleet nieuwe liveshow hebben of tijdens een optreden van een band kan opeens een andere artiest een nummer mee komen spelen of een zangeres zingt mee bij een dj-optreden. Een belangrijk element daarbij is de verscheidenheid van de artiesten. De deelnemers vormen een mix tussen elektronica, bands met live-instrumenten en zangers en zangeressen met prachtige stemmen.

Vorig jaar gingen onder andere Jackmate, Woodie, Pitto, Alle Farben, Lydmor, Tim Exile, Arts the Beatdoctor, Kyteman en T. Raumschmiere samen op zoek naar gekke geluiden, mooie akkoorden en perfecte zanglijnen. De lijst van deelnemers is dit jaar mogelijk nog indrukwekkender. Carl Craig, Octave One, Iron Galaxy, Midnight Operator, Stimming, Francesco Tristano, The Mole, Johannes Brecht, Wa Wu We, Afromaniac, Bajka, Junior Boys, Rangleklods, Delhia de France, Douglas Greed, Krause Duo, Alixander III, Iron Galaxy, Lydmor en Stekker’s eigen Pitto en Colin Benders duiken tijdens de week samen de studio’s in.

Op zaterdag 26 juli komt Studio Stekker tot een bijzonder einde op Stekker in het Park, wanneer de bezoekers getrakteerd worden op de resultaten van de studioweek. Stekker in het Park vindt net als de voorgaande jaren plaats in Park Voorveldse Polder, een mooi stukje groen aan de oostelijke rand van Utrecht. Door de maximale capaciteit van 4.000 personen te verdelen over drie uiteenlopende areas op deze karakteristieke locatie blijft Stekker een intiem festival.

Net als vorig jaar doen we verslag van de muzikale avonturen in Studio Stekker én van Stekker in het Park.

Te zien: Stekker in het Park 2014 met o.a. Carl Craig, Octave One, Rangleklods, Weval, Johannes Brecht, Falco Benz, Nuno Dos Santos, Colin Benders, Pitto, EINDBAAS dj-team en vele anderen, zaterdag 26 juli 2014 (12.00 - 23.00 uur) @ Park Voorveldse Polder, Utrecht