Blaudzun schrijft titelsong voor Le Tour Utrecht

Tour-lied beleeft première tijdens parcourspresentatie in Parijs

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Sanne Lagerberg ,

Over iets minder dan een jaar klinkt in Utrecht het startschot voor de 102e editie van de Tour de France. De grote wielerkaravaan bevindt zich dan enkele dagen in en rondom de stad, die dan onder de noemer 'Le Tour Utrecht' het decor vormt voor 'Le Grand Départ' van de tour-editie van 2015. Behalve het startschot klinkt er ook muziek van Blaudzun. De in Amersfoort woonachtige zanger en liedjesschrijver, wiens 'Promises of No Man’s Land' begin dit jaar de dagelijkse TV-uitzendingen van de Olympische Winterspelen afsloot, gaat namelijk het officiële 'Le Tour Utrecht'-lied schrijven.

Zoals misschien mag worden verondersteld, is Blaudzun een groot sport- en vooral wielerliefhebber. Zo heeft Johannes Sigmond (zijn echte naam) zich vernoemd naar een relatief onbekende Deense wielrenner uit de jaren zeventig. Ook heeft hij een paar jaar geleden een documentaire gemaakt over de Italiaanse wielerklassieker De Ronde van Lombardije, waarvoor hij samen met producent Robert-Jan van Noort vijf jaar achter elkaar met de camera naar Italië trok. Ook de soundtrack van die documentaire is van zijn hand.

Daarnaast was hij al meerdere keren te gast in TV-programma’s als De Avondetappe en Vive Le Vélo. Zelf zijn Johannes en zijn broer/gitarist Jakob trouwens ook verdienstelijke wielrenners. Bij de beloften heeft Jakob wedstrijden tegen latere profs gereden en zelfs even overwogen om ook het vak in te gaan. En begin juni waren Johannes en Jakob nog enkele dagen in de Sierra Nevada te gast bij een trainingskamp van de Belkin-proeg, die zich daar voorbereidde op de Tour de France. "Je kunt zien dat Jakob kan fietsen," vertelde Belkin-coach Louis Delahaije daar na afloop van een dag fietsen aan de Nieuwe Revue.

De komende tijd werkt Blaudzun in de Mailmen studio van Martijn Groeneveld aan het nummer dat, samen met een korte film over de stad Utrecht, gepresenteerd zal worden tijdens de parcourspresentatie in Parijs op 22 oktober 2014.