3voor12/Utrecht lokaliseert: Bart van der Lee

Bart van der Lee speelt in het atelier van Juul Rameau

Camera, audio en montage: Timo Millitz & Matteo Villa / Set-assistentie: Harold van de Kamp / Audiobewerking: Jannes Oosterwijk & Sipke Woudstra / Tekst: Fimke Duursma ,

Het nieuwe concept 3voor12/Utrecht Lokaliseert laat veelbelovende bandjes spelen op onverwachte locaties. Het doel hierbij is zowel het bandje als de locatie onder de aandacht te brengen. Een combinatie die vaak verrassende videosessies oplevert.

Bart van der Lee timmerde al jaren aan de weg als singer-songwriter. Maar zoals dat gaat als je op tv komt, werd hij in één klap veel bekender toen hij meedeed aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hij moest het afleggen tegen Douwe Bob, maar de verkoopcijfers van zijn debuutalbum stegen wel exponentieel. Afgelopen herfst bracht hij zijn tweede album uit: Ballads for the Heathens or Dying. Van dit trage, donkere, soms reddeloos klinkende album speelt hij samen met zijn violiste Violet Meerdink het liefdeslied ‘Reign in my Heart’.

Bart en Violet spelen het nummer in de ‘Wunderkammer’ van beeldend kunstenaar Juul Rameau. Ze verzamelt er stenen, takken en bladeren die zij als basis gebruikt voor haar etsen en linosnedes. Juul werkt momenteel aan het boek ‘101 papavers in één dag’: een serie geëtste papavers (101, om precies te zijn) omlijst met teksten en gedichten. Ze werkt vanuit de Vlampijpateliers. Dit grootste ateliercomplex van Utrecht ligt aan het spoor dichtbij Station Zuilen.

Lees ook het interview met Bart van der Lee over zijn nieuwe album.