Wooden Soldiers winnaar Slag om Stukafest

Vier bands in de ring voor een plek op Stukafest

Tekst: Iris van Korven / Foto’s: MartinJan Gaasbeek ,

In aanloop naar Stukafest Utrecht werd op donderdag 9 januari de Slag om Stukafest georganiseerd. Daarbij streden vier Utrechtse bands om de laatste plek in het programmaboekje van Stukafest 2014, waarvoor op 11 februari eenentwintig verschillende studentenkamers hun deuren zullen openen. In een gezellig druk Hofman Café ging Wooden Soldiers er met de winst vandoor.

De avond werd geopend door Close Up, waarna achtereenvolgens The Happy Few, To Twelve en Wooden Soldiers het podium in Café Hofman betraden. Laatstgenoemde kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en werd door de jury geprezen om hun karakteristieke geluid en de potentie die nog verder te ontwikkelen, hetgeen bij de andere optredende bands minder hoor- en zichtbaar was.

Naast Wooden Soldiers staan dit jaar onder meer Typhoon en Lucas Hamming op het affiche van Stukafest Utrecht, maar ook acts uit de provincie Utrecht zoals Wudstik, Stillwave en La Corneille maken daarvan deel uit en er is bovendien ruimte voor cabaret, literatuur en theater. Kaarten zijn vanaf nu online beschikbaar per ronde of als passe-partout met toegang tot het eindfeest.

Gezien: Close Up, The Happy Few, To Twelve en Wooden Soldiers, donderdag 9 januari 2014 @ Hofman Café, Utrecht