Weekagenda week 3 Weekagenda week 3

Lilian Vieira, The Limiñanas, Geoff Farina

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 3

Lilian Vieira, The Limiñanas, Geoff Farina

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Vandaag start Eurosonic Noorderslag. Het kan dan ook haast geen toeval zijn dat de Utrechtse podia deze week minder optredens op de agenda hebben staan dan normaal. Veel mensen zitten natuurlijk in Groningen om als eerste te zien welke bands zich kandideren voor de zomerfestivals of andere shows. The Limiñanas is één van de bands die op ESNS staat, maar die je op zaterdag ook gewoon in ons eigen EKKO kunt zien. Verder tippen we de cd-presentatie van Lilian Vieira en Geoff Farina, die zondagmiddag in dB’s staat.

Wie: Lilian Vieira's Samba Soul
Wat: Samba Soul
Wanneer: zaterdag 18 januari 2014 (19.30 uur)
Waar: RASA
Schade: € 19
De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira woont al 25 jaar in Nederland en je kunt haar kennen van Zuco 103. Sinds dit brasilectro-trio pauzeert, is Vieira een veelgevraagd gastsoliste voor uiteenlopende projecten. Haar eerste zelfgetitelde solo-album is een ‘muzikaal document van haar leven, daar en hier en toen en nu’. Vanavond in RASA wordt de nieuwe cd gepresenteerd. Verwacht een groovende mix van cavaquinho, hammond orgel, brass, percussie en drums.

Wie: The Limiñanas + Oyama
Wat: bruisende Psych-Pop
Wanneer: zaterdag 18 januari 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8,50 (entree gratis voor Subbacultcha! leden)
The Limiñanas, een idee van Lio en Marie Limiñana, begon in 2009 als een thuisstudio-project, geïnspireerd door de lp's van John Barry en Ennio Morricone, boeken over architectuur uit het Victoriaanse tijdperk, film noir en de Zuid-Franse zon. Met Costa Blanca heeft de band één van de fijnste albums van de afgelopen maanden gemaakt. Psychedelische pop, modern noir, Franse zuchtmeisjes … alles zit er in. My Black Sabbath is de eerste single.

Wie: Geoff Farina + Fire Harvest + Lost Highways
Wat: liedjessmid van het bijzondere soort
Wanneer: zondag 19 januari 2014 (16.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7
De veelzijdige is Geoff Farina is docent muziek aan de Amerikaanse De Paul University, schrijver, verzamelaar van vintage gitaren en ook nog eens muzikant, in talloze bands én solo. Het meest bekend is hij misschien wel als de ex-voorman van de indiecultband KARATE. In zijn eentje maakt hij mooie songs en laat hij ook zien dat hij een uitmuntende gitarist is. Support komt van The Fire Harvest uit Utrecht (vorig jaar verschenen album nu op bandcamp), en Lost Highways, eveneens uit Utrecht. Het is zondagmiddag/avond dus er is ook soep!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht