Kort Utrechts Popnieuws Week 5 Kort Utrechts Popnieuws Week 5

Tweetakt, Sticks, Soenda, Jongerius Live, Per Expressie, muziek in De Bilt

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 5

Tweetakt, Sticks, Soenda, Jongerius Live, Per Expressie, muziek in De Bilt

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Tweetakt, Sticks, Soenda, Jongerius Live, Per Expressie, muziek in De Bilt en veel meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste namen muziekprogramma Tweetakt
Tweetakt festival heeft deze week de eerste namen van het muziekprogramma bekend gemaakt. Tijdens het avontuurlijke kunstenfestival voor alle leeftijden, dat dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 21 april, wordt onder andere opgetreden door Spinvis (voor de hele familie!), Coely, Adam & the Relevants, Baskerville, Afterpartees, Wooden Saints, Lucius en The Animen. Eerder was al bekend gemaakt dat Happy Camper het nieuwe album The Daily Drumbeat releast tijdens Tweetakt, en wel op 13 april 2014 (16.00 uur) in de Utrechtse Stadsschouwburg.

Met Sticks op Tweetakt
Heb je er altijd al van gedroomd om samen met Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade, Great Minds en veel meer) op het podium te staan? Als je jonger bent dan 18 en je eigen muziek maakt dan is die kans groter dan je denkt. Sticks is dit jaar als gastprogrammeur van Tweetakt Utrecht op zoek naar een nieuwe generatie muzikanten, vooral op het gebied van hiphop.

Soenda presenteert line-up van zomerfestival
Terwijl de winter-editie van Soenda nog maar net achter de rug is, heeft het dance-festival de line-up van de zomereditie (17 mei 2014) al bekend gemaakt. Die line-up is overigens niet misselijk met namen als Robert Hood, Cari Lekebusch, Karenn (Blawan & Pariah) maar ook een opkomend talent als De Sluwe Vos. Er zijn vier stages (Java, Komodo, Roti, Soembawa) op dezelfde locatie als de laatste jaren: recreatiegebied Ruigenhoek. De volledige line-up vind je hier.

Nieuwe edities Jongerius Live vanaf 9 februari
Sinds een jaar worden door Jongerius Live concertmiddagen georganiseerd in de Utrechtse Villa Jongerius. Jongerius Live biedt Utrechtse musici de gelegenheid om een eigen én gezamenlijk programma samen te stellen. Daarbij worden verschillende muziekstijlen geprogrammeerd: jazz, pop, klassiek, bluegrass maar ook poëzie. Rondom het programma draait een dj sfeervolle plaatjes en kan het publiek aan de bar een drankje bestellen en de mooie villa bewonderen. Na een korte winterstop vervolgt Jongerius Live haar concertserie met optredens op de zondagen 9 februari, 9 maart en 13 april. Tijdens de eerstvolgende editie op 9 februari zijn er optredens van Mark Alban Lotz, Marieke Snijders, Marco van Oss Trio en Blue Grass Boogiemen.

Muziek in De Bilt
Omdat ook de goede mensen van De Bilt recht hebben op mooie muziek, worden er sinds een tijdje ongeveer elke derde zondag van de maand voornamelijk Utrechtse of aan Utrecht verbonden artiesten geprogrammeerd in de ‘Ruimte voor Kunst’ in de Bilt. De zaal gaat om 15.00 uur open en de concerten starten om 15.30 uur. Entree is altijd 6 euro. Je krijgt dan, naast toegang tot de intieme ruimte waar je omringt door kunst gaat genieten van mooie muziek, ook een kopje eerlijke thee of koffie en een meesterlijke bonbon. De eerstvolgende optredens zijn:
23 februari 2014: Het Gloren - Nederlandstalige, ontroerende en louterende liedjes
16 maart 2014: Wouter van Veldoven - nieuwe muziek met oude apparaten, minimal techno
18 mei 2014: Robbing Banks - eenmansband, primitieve rock'n'roll
22 juni 2014: Holden Goldmund - Americana, folk van Jacco van Elst (This Leo Sunrise / The Fire Harvest)
Er geldt vol is vol. Het kritische aantal bezoekers ligt tussen de 35 en 40. De optredens vinden plaats op de Dorpsstraat 42 in de Bilt.

Khaoz releast en presenteert nieuw album I, Creator of Damnation
Op 24 januari heeft de Amersfoortse death/thrash metal band KhaoZ het tweede full-length KhaoZ-album 'I, Creator of Damnation' uitgebracht. Het album is in eerste instantie exclusief verkrijgbaar via Bandcamp en wordt later verspreid via andere kanalen. Zaterdag 8 februari presenteert de band het nieuwe album in de Bastille in Schoonhoven. Dan is de nieuwe single ‘Sodium Amytal’ te horen naast talloze andere nieuwe KhaoZ-songs.

Nieuwe video voor De Producent
Deze week is de derde single/videoclip verschenen van hiphopcrew De Producent. ‘Permanent' is afkomstig van de EP Synergie, die op 12 februari verschijnt. Het woord synergie is zeker van toepassing op De Producent. De vier leden van de groep waren eerst los van elkaar actief maar hebben, na hun ontmoeting op De Nederlandse Popacademie, besloten de krachten te bundelen met De Producent als resultaat.

Uitgaans-app Beatguide ook in Utrecht beschikbaar
De nieuwe uitgaans-app Beatguide is sinds kort ook in Utrecht beschikbaar. Beatguide is een app en website waarmee je elektronische muziekevenementen bij kunt houden in negentien grote steden, waaronder Amsterdam, Berlijn en Londen. De app synchroniseert met je Soundcloud-account, waardoor zij evenementen kan voorstellen op basis van de dj’s of clubs die je volgt. “Utrecht is een logische volgende stap voor Beatguide, vertelt Maurits Laterveer (Beatguide Nederland), deze stad heeft inmiddels een flinke rave cultuur en clubs zoals Poema, Hal 16 en Lux zetten de toon. Ook enkele grotere initiatieven zoals Setfest, Soenda en Time-Warp hebben zich er gevestigd.”

Win Per Expressie’s Breinstormwedstrijd en voer je eigen plan uit
De eerste maanden van het nieuwe jaar staan bij Per Expressie in het teken van de BREINSTORMWEDSTRIJD. Het culturele jongerenplatform van Amersfoort daagt jonge Amersfoorters uit om met ideeën te komen voor nieuwe Per Expressie-activiteiten in 2014. De hoofdprijs liegt er niet om: Per Expressie stelt 2.500 euro beschikbaar voor de uitvoering van het winnende plan. Het plan wordt dit jaar nog op poten gezet door de initiatiefnemer(s). Dit alles onder de vleugels van Stichting Per Expressie. Iedereen kan zijn of haar plan indienen via www.perexpressie.nl. Op vrijdag 21 februari worden alle plannen gepresenteerd door de initiatiefnemers in de Per Expressie Breinstormwedstrijd. Het aanwezige publiek vormt de jury en bepaalt welk plan de nieuwe activiteit van Per Expressie gaat worden. Meer informatie op www.perexpressie.nl.

Singer-songwriters in intieme Stationsrestauratie Soestdijk
Op zondag 16 februari vindt op station Soestdijk de eerste editie plaats van 'Sterren op het Station'. Het station heeft maar één perron (waar zelfs nog wel eens een ouderwetse hondenkop langsrijdt) maar in de intieme stationsrestauratie zijn vanaf 16 februari 2014 singer-songwriters te zien en te horen. Maximaal vijftig personen kunnen 's middags vanaf 16.00 uur getuige zijn van de jonge singer-songwriters Linda Kreuzen en Collin Hoeve. Meer informatie is te vinden op www.sterrenophetstation.nl/soestdijk.

Snoep Goed
 presenteert zoete line-up eerste editie
Op zaterdag 22 februari beleeft Snoep Goed haar eerste editie in Club Funk. Snoep Goed draait om muziek en om zoetigheid. Voor de eerste editie is Elias Mazian uitgenodigd om eenmalig terug te keren naar zijn geboortestad. Daarnaast zijn er sets van Burt Control (Barre Tijden) en Bengkulu (Snoep Goed).

Kowai komt met debuutalbum Dissonance
De Utrechtse gothic rock/metal band Kowai brengt op 7 februari het debuutalbum Dissonance uit. De plaat is geproduceerd door de Nederlandse producers Joost van den Broek (Epica, Stream of Passion, ReVamp en Nemesea) en Jeffrey Revet (Stream of Passion/Milkmark). Dissonance wordt officieel gepresenteerd op 7 februari in Bibelot, Dordrecht. De toegang is gratis.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht