Kort Utrechts Popnieuws Week 1

Mevrouw Tamara, Small Supernova, Diggy Dex, Microwolf, Nachtbrigade Winterparade, Kim Janssen, Schotel van de Dag

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met nieuws over Mevrouw Tamara, Small Supernova, Diggy Dex, Microwolf, Nachtbrigade Winterparade, Kim Janssen en Schotel van de Dag.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Mevrouw Tamara begint 2014 met nieuwe clip
Singer-songwriter Mevrouw Tamara begint het nieuwe jaar goed met de op 1 januari verschenen clip voor ‘Maar nu’, een nummer dat volgens haar "het moment beschrijft waarop monsters uit je gedachten verdwijnen en de tijd aangebroken is waarop alles op z'n plek valt".

Diggy Dex geeft voorproefje van nieuw album
Tijdens zijn optreden bij de 3voor12/Utrecht Awards-show kon je al wat nummers horen van Diggy Dex’ nieuwe album Do It Yourself, dat op vrijdag 24 januari verschijnt. Voortuitlopend daarop is hetcnummer ‘Terug’, een samenwerking met rapper Daan Rijkers, op soundcloud gezet. Meteen na de release start de 'DIY Clubtour' met een optreden in De Kelder in Amersfoort op 25 januari.

Debuutalbum Microwolf verschenen
Microwolf is het solo-project van Moi, Le Voisin’s Benjamin van Vliet. Medio december is debuutalbum You Are The Everything verschenen als online stream en download. Het album is ook in een kleine fysieke oplage (cd-r) van 50 stuks uitgebracht, te bestellen via de bandcamp-pagina van Microwolf.

Tweede editie Nachtbrigade Winterparade in drie industriële fabrieken
Na het succes van de eerste editie van Nachtbrigade Winterparade kon een tweede editie niet uitblijven. Op zaterdag 15 maart 2014 zijn drie industriële fabrieken in Amersfoort het decor voor dit festival. Naast de Oude Zeepfabriek Rohm & Haas en Podium De Kelder is De Nieuwe Stad (de oude Prodentfabriek) de derde en nieuwe locatie. Op de line-up staan onder andere Nathan Fake (live) (UK), Alexander Kowalski (DE), Benny Rodriques, N'to (FR), De Sluwe Vos, The Benelux en Baskerville dat een dj-set doet. Nachtbrigade Winterparade duurt van 13.00 tot 1.00 uur en tickets kosten € 24,50.

Kim Janssen samen met het Michelangelo Corale uit Florence

In november 2013 was Kim Janssen te gast bij het Hipsteria project waar hij samen met het Michelangelo Corale uit Florence een mooie versie opnam van zijn eigen 'Blyth Farjeon Choral'. De video staat al sinds kerst online maar hij past volgens ons net zo goed bij het begin van het nieuwe jaar.

Schotel van de Dag releast Vinger In De Pap
De laatste keer dat we Schotel van de Dag zagen was in het Mary K Hotel tijdens een editie van Le Mini Who?, waar de band een compromisloos optreden gaf. Op 31 december 2013 om 23.59 uur heeft de band, met muzikanten uit We vs Death en Sur Nilsson in de gelederen, debuutalbum Vinger In De Pap uitgebracht. Thema’s voor de dertien nummers zijn ondere andere Willem de Koning, The Matrix, de financiële crisis, zombies, Facebook, eenhoorns, spin doctors en seks (“uiteraard”, zoals ze zelf zeggen). Vooralsnog is Vinger In De Pap alleen te krijgen via bandcamp, maar een fysieke release staat gepland voor 1 april. Luister en bekijk hier openingsnummer 'Seventy Songs'.

Small Supernova stopt ermee
In december maakten we nog melding van de twee nieuwe releases van Small Supernova, waarmee het totaal voor dit jaar op tien kwam, maar op de laatste dag van 2013 kregen we het verrassende nieuws dat de band gaat stoppen. In een interview met de collega’s van 3voor12 Eindhoven vertelt gitarist Remco van de Looy waarom. Redenen zijn onder andere dat zijn neef, en de andere gitarist, Bas van de Looy ook nog in The Maureens speelt, een band die anders in elkaar zit en ook een ander ambitieniveau heeft. Daarnaast maken drie van de vier leden van Small Supernova al vijftien jaar samen muziek (voor Small Supernova ook al als Mr. Love and the Stallions red.). Op 14 maart speelt Small Supernova een afscheidsshow in de Tivoli Spiegelbar, samen met Anthony's Putch.