Geslaagde CD-presentatie Ladies Decision

Amerfoortse meidenband presenteert nieuwe cd in Leusden

Tekst: Rob Kemperman / Foto's: Rob Sneltjes ,

Lekker in het gehoor liggende rocknummers en covers met een eigen twist waren de ingrediënten bij de cd-presentatie van Ladies Decision. In multicultureel jongerencentrum De IJsbreker in Leusden was zaterdag de plek waar de nieuwe cd Not otherwise specified van de Amersfoortse meidenband werd gepresenteerd. Een album wat in de Album Top 100 reeds op nummer 30 is binnengekomen.

Relaxte uitstraling
Gemakkelijk in het gehoor liggende rockmuziek is wat Ladies Decision liet horen tijdens de presentatie van haar nieuwe cd Not otherwise specified. Daarnaast was er veel ruimte voor covers die door het publiek goed werden ontvangen. Waar de dames vooraf te kennen gaven geen last te hebben van zenuwen, bleek achteraf de opluchting van een geslaagd optreden. Dat één van de achtergrondzangeressen haar stem kwijtraakte doet daar niks aan af. De band heeft het hele het anderhalfuur durende optreden een relaxte uitstraling en het plezier spat er vanaf. De meiden gunnen elkaar alle ruimte; ieder bandlid krijgt haar eigen moment in de spotlights. De gitaar spelende Fleur van der Meer zorgt voor een aardige sneer naar vooroordelen over gitaarspelende vrouwen: "Ik heb een nagel gebroken, moeten we nu stoppen?"

Nieuwe zangeres
Waar de dames zeer tevreden mogen zijn met het verloop van de avond was er ook een donker randje: zangeres Nicky Stouwdam kondigde aan de band te verlaten. Leslie Weiss wordt de nieuwe leading lady van de band. Omdat dit een cd-presentatie is van de oude samenstelling blijft de bijdrage van Leslie hier nog beperkt. Tijdens de presentatie van Not otherwise specified bestaat Ladies Decision dus voor het laatst uit Fleur van der Meer, Myriam Geskus, Judith Overbosch, Nadja Geskus en Nicky Stouwdam. 

Voorprogramma’s
De hoofdact werd voorgegaan door BLEW Lamoen, Roel C. Verburg en Jumping Spectacles. Dat muziek maken in de genen van Myriam en Nadja Geskus zit, blijkt uit de samenstelling van BLEW Lamoen: de band waar hun vader deel van uit maakt. BLEW Lamoen speelt louter covers. Roel C. Verburg is een singer-songwriter met veelal Nederlandstalige teksten en gaf Jumping Spectacles een korte demonstratie van zijn acrobatische rock 'n roll wat een combinatie is van dans en acrobatiek. Gecombineerd met het optreden van Ladies Decision levert dit een zeer gevarieerde avond op.


Gezien: Ladies Decision, BLEW Lamoen, Roel C. Verburg en Jumping Spectacles, zaterdag 11 januari 2014 @ Ijsbreker, Leusden