50 bands beginnen titanenstrijd 50 bands beginnen titanenstrijd

Bandwedstrijd Clash of the Titans gaat van start

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Wouter van de Kamp

50 bands beginnen titanenstrijd

Bandwedstrijd Clash of the Titans gaat van start

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Wouter van de Kamp ,

Met de eerste voorronde op donderdag 23 januari gaat een nieuwe editie van Clash of the Titans weer van start. 'De Clash' is de grootste bandwedstrijd van Utrecht en een begrip in de muziekscene binnen én buiten de provincie. Vijftig bands gaan de strijd aan voor één van de vijf plekken in de finale, die net als eerdere jaren plaatsvindt in Tivoli de Helling.

Voor de nieuwkomers: het voornaamste doel van Clash of the Titans is een podium bieden aan beginnende bands. Elke band of muzikant kan meedoen zolang hij uit de omgeving van Utrecht komt en uitsluitend eigen materiaal speelt. In de rijke geschiedenis - die in 1998 begint - heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht zoals We vs. Death, StropStrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock ’n Roll, A Polaroid View, Guy Corneille (nu La Corneille) en - in 2013 - Stillwave.

Net als de afgelopen jaren zijn er ook dit jaar weer tien voorrondes, waaraan elke voorronde vijf bands meedoen. Een vakkundige jury kiest na elke voorronde een winnaar. Daarnaast worden vijf wildcards verdeeld onder deelnemers die hun voorronde niet wonnen, maar die de jury wel graag nog een keer wil zien. Guy Corneille is tijdens de editie van 2012 via een wildcard in de finale gekomen en heeft die editie daarna ook gewonnen. Uiteindelijk worden uit elke halve finale twee winnaars - en uit de wildcardronde één winnaar - gekozen die doorgaan naar de finale op zaterdag 31 mei in Tivoli de Helling.

Alle voorrondes zijn inmiddels bekend en te vinden op de site van dB’s. De data en locaties van de eerste vijf voorrondes zijn:
1. donderdag 23 januari @ EKKO (vanaf 20.00 uur)
2. vrijdag 24 januari @ ACU (vanaf 21.00 uur)
3. donderdag 6 februari @ dB’s (vanaf 21.00 uur)
4. donderdag 13 februari @ EKKO (vanaf 20.00 uur)
5. vrijdag 14 februari @ dB’s (vanaf 21.00 uur)

Tussen de bands in de voorrondes zit onder andere The Mrs., de 3voor12/Utrecht Selecteert van mei 2012. Ook Wooden Soldiers, recent nog winnaars van de Slag om Stukafest, doet mee.


De entree voor de voorrondes is € 3. Meer informatie over de bands en wedstrijd is te vinden op de Facebook-pagina van Clash of the Titans. 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht