Weekagenda week 9

Club 3voor12/Utrecht, The Maureens, de Bestuiving, StropStrikkers, The Ex festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Een deel van onze redactie begint deze muzikale week met de uitverkochte show van Editors in Tivoli Oudegracht, maar is een dag later ook in dB’s bij de februari-editie van Club 3voor12/Utrecht. Vrijdag spelen The Maureens en Riverdistrict in dB’s en op zaterdag kun je in De Helling naar de releaseshow van het uit de as herrezen StropStrikkers, of naar het eerste pre-event van festival de Bestuiving. De week afsluiten doen we met The Ex festival in Tivoli Oudegracht. Hieronder meer informatie.

Wie: Novack, La Vive, Going Barefoot
Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wanneer: donderdag 27 februari 2014 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis!

We lopen al weer naar het eind van de maand en dat betekent een nieuwe editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht. In januari 2005 was Vladimir één van de acts die op de allereerste editie van de Club speelde. Negen jaar later is een aantal bandleden weer terug op het podium van dB’s, maar nu als Novack. De indiepopband speelt zich warm voor de releaseshow van het nieuwe album dat op 18 april verschijnt. Ook op het affiche van deze Club staan La Vive (britpop) en Going Barefoot (folk, blues, jazz en pop). Zoals altijd is entree voor de Club gratis.

Wie: The Maureens, Riverdistrict, The Self Employed
Wat: indiepop
Wanneer: vrijdag 28 februari 2014 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Een dag na de Club kun je weer naar dB’s voor een fijne avond indiepop met The Maureens, Riverdistrict (beiden uit Utrecht) en The Self Employed (Amsterdam).

Wie: StropStrikkers + Het Verzet
Wat: hiphop
Wanneer: zaterdag 1 maart 2014 (20.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 5

De StropStrikkers zijn terug! Na verschillende solo-projecten kwam het drietal vorig jaar bij elkaar om na lange tijd de handen weer ineen te slaan. De release van album Tabula Rasa is een nieuwe start voor mc’s J.A.E. en Skafalau en Producer KlaasVaak. Met de energieke live-shows in gedachten kijken we uit naar de release-show op zaterdag 1 maart in de Tivoli de Helling.

Wie: Joe Madman & The Sidewalkers, Heroism,  Kids With Guns (DJ-set), DJ Andy Dufter en The Bakery Fotobios
Wat: Pre-event #1 Festival de Bestuiving
Wanneer: zaterdag 1 maart 2014 (19.30 uur)
Waar: Mirliton Theater, Hoog Catharijne, Utrecht (roltrappen Xenos links bovenin doorlopen)
Schade: pay what you want

Van 12 t/m 15 juni vindt een nieuwe editie plaats van festival de Bestuiving. In de aanloop naar het festival worden via een aantal pre-events de diverse uitingen van - en samenwerkingen binnen - festival de Bestuiving belicht. Het eerste pre-event op zaterdag 1 maart staat in het teken van de samenwerking tussen moederorganisatie Pollination en The Bakery. The Bakery draagt voor deze editie in het Mirliton theater de Utrechtse rockband Heroism aan en tevens verzorgt zij de Fotobios.
Let op: vergeet geen contant geld mee te nemen, want bij de bar kan je niet pinnen.

Wie: Thurston Moore (Sonic Youth), Fendika (ETH), Han Bennink & Peter Brötzmann(NL/D), Space Siren (NL), Chocolat Billy (F), Trash Kit (UK) e.a.
Wat: The Ex Festival
Wanneer: zondag 2 maart 2014 (19.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 18

Op zondag 2 maart treedt The Ex voor de allerlaatste keer aan in Tivoli Oudegracht. Voor die gelegenheid organiseert de band een heus festival met zeer uiteenlopende gasten. Nieuwe opwindende bands, improvisatielegendes, Ethiopische dansers en nog veel meer. Op de line-up onder andere Thurston Moore (Sonic Youth, USA), Fendika (ETH), Han Bennink & Peter Brötzmann(NL/D), Space Siren (NL), Chocolat Billy (F) en Trash Kit (UK).
Check ook dit mooie verhaal op 3voor12.