Weekagenda week 6

The Bakery Club, Heug, Birth of Joy, FOOTPRINTS IN THE VOID, Stukafest

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Dat de Utrechters nog lang geen genoeg krijgen van huiskamerconcerten, blijkt wel uit de weekagenda van deze week. Zo organiseert The Bakery Club zijn derde editie en is het alweer tijd voor Stukafest Utrecht. Maar voor iedereen die liever naar versterkte optredens kijkt, ga dan vooral even langs de snel in populariteit stijgende band Birth of Joy, headbangen bij Footprints in the Void of staren naar het muzikale experiment van Heug.

Wie: Joost Botman, The Fruitmachine e.a.
Wat: the Bakery Club Eilandhart
Wanneer: woensdag 5 februari 2013 (19.30 uur)
Waar: Eilandhart
Schade: pay-what-you-want

Alweer voor de derde keer organiseert Eilandhart in Kanaleneiland The Bakery Club. Een avond waarbij eten, muziek, kunst en een fijne sfeer centraal staan. Tijdens deze editie zullen singer-songwriters Joost Botman, Sarah Laura, Postman Jr. en de bluesrockband The Fruitmachine een akoestisch optreden geven. 

Wie: Birth of Joy
Wat: psychedelische bluesrock
Wanneer: donderdag 6 februari 2013 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: 9 euro

Je kunt deze week niet langs de, op de Herman Broodacademie opgerichte, Birth of Joy heen. Afgelopen maandag stond de band in DWDD en ze zijn op de 3voor12 Luisterpaal te vinden als Hollands Nieuwe. Samen met onder andere Mister and Mississippi zullen ze op South by Southwest Festival optreden. De band is het sterkst op het podium, dus ons advies: bezoek ze eerst eens in EKKO en zoek dan pas de muziek op internet op.

Wie: Planks, Ortega en Monuments
Wat: FOOTPRINTS IN THE VOID
Wanneer: vrijdag 7 februari 2014 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: 7 euro

FOOTPRINTS IN THE VOID organiseert events voor al je duistere muzikale behoeftes zoals black metal en doom. Tijdens deze editie staan de Duitse Planks, het Groningse Ortega en het Utrechtse Monuments op het programma. De avond heeft een speciaal tintje: Monuments presenteert namelijk zijn debuut EP 'The December Sessions'.  
 
Wie: Heug release-party
Wat: stand-up muzikanten
Wanneer: zondag 9 februari 2014 (15:00 uur)
Waar: Studio Moskou
Schade: geen
 
In Studio Moskou zal Heug zijn debuutalbum 'Voor in de Auto' presenteren. Zie het vooral als een mooi experiment, want het is vrij lastig om Heug’s live loops, bas en mondharp-grooves en muzikale anarchie vast te leggen. Kom zelf luisteren naar het resultaat tijdens deze release party in de studio waar het grootste deel ook is opgenomen. Voor de gelegenheid is er een live band samengesteld (de Heug-bigband) en presenteert Heug een videoclip.

Wie: La Corneille, Stillwave, Typhoon e.a.
Wat: Stukafest
Wanneer: dinsdag 12 februari 2014 (20.30 uur)
Waar: studentenkamers in Utrecht
Schade: 1 ronde voor 4 euro, 3 voor 11 euro

Tijdens Stukafest kun je je weer even student wanen door in een Utrechtse studentenkamer een concert, theater- of dansvoorstelling of poezievoordracht te bezoeken. Er zijn drie rondes met elk een half uur pauze ertussen, zodat je genoeg tijd hebt om van studentenkamer naar studentenkamer te fietsen. Het festival wordt afgesloten met een eindfeest in EKKO. Leuk detail: La Corneille speelt in de huiskamer van de drummer van My Blue Van.