Fotoverslag: Jam de la Crème

Eerste jamsessie in EKKO vraagt om meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Rob Sneltjes ,

Na succesvolle sessies bij onder andere Sziget en Oerol, trekt het Haagse collectief Jam de la Crème nu door het land tijdens haar eerste clubtour. Zaterdag 1 februari arriveerde het collectief, samen met vijftien muzikanten, in poppodium EKKO. Wij brachten de jamsessie die volgde voor je in beeld.

Voor het Utrechtse optreden zijn onder andere David Achter De Molen (John Coffey), Gino Bombrini (Skip & Die), Satin Kalpoe (Kern Koppen), Maurizio Pinna (The Deaf) en Camiel Meiesonne (Soul Sister Dance Revolution) opgetrommeld. Zij verrassen EKKO met een jamsessie die het publiek laat dansen en tegelijkertijd doet verbazen. Bijna naadloos lopen de ritmes, solo’s en zangpartijen in elkaar over, net alsof het zo is ingestudeerd. Maar niets is minder waar want Jam de la Crème improviseert elk optreden opnieuw, wat maakt dat je zeker een volgend optreden mee wilt maken. Bijzonder aan deze sessie is vooral de dubbele percussie en de accordeon waarmee Angelo Bombrini de anderen steeds goed weet aan te vullen.

Jam de la Crème bewijst met deze avond een inspirerend en energiek concept in handen te hebben, waar je door de originaliteit niet snel genoeg van krijgt.


Gezien: Jam de la Crème, zaterdag 1 februari 2014 @ EKKO