Aafke Romeijn voor zeer korte tijd teleurgesteld in de mensheid

Geslaagde spontane inzameling na diefstal mengtafel

Tekst: Rob Kemperman / Foto: Sarah Thorn Leeson ,

Een optreden van een Utrechtse artiest - menigeen gaat er heen voor een fijne avond met gevoelige klanken, dat is in de meeste gevallen tenminste zo. Bij een instore optreden van Aafke Romeijn in Arnhem werd er ook nog even proletarisch gewinkeld: haar nieuwe mengtafel wisselde ongezien van eigenaar. De teleurstelling was bij Aafke te merken, maar zoals we van haar gewend zijn, klonk er een ander geluid dan wellicht verwacht: "Het gaat me niet om het geld, maar om de pijn van mijn teleurstelling in de mensheid."

Het vertrouwen in die genoemde mensheid lijkt vrij spoedig weer hersteld. Op Twitter en Facebook werd door diverse fans opgeroepen om uit te kijken naar de misplaatste mengtafel. De kers op de taart bleek de site helpaafke.tumblr.com waar een inzamelingsactie werd gestart door een fan genaamd Jeanique. "Gister kocht ze een mengpaneel (a 230 euro) en vandaag werd deze gejat na een gratis optreden dat ze gaf, zo las ik op Facebook. Dat maakte me verdrietig, dus heb ik besloten € 20,00 te doneren voor een nieuwe. Het is niet veel, maar het gaat om het idee en omdat ik vind dat ze het verdient."

In een tijdsbestek van slechts 12 uur werd vervolgens voldoende geld (230 euro) ingezameld om Aafke te kunnen helpen bij de aanschaf van een vervangende nieuwe mengtafel. Uit voorzorg zijn er door bandmaatje Sarah Thorn Leeson ludieke stickers gemaakt waarmee vriendelijk wordt verzocht om de apparatuur niet nogmaals ongevraagd van eigenaar te laten wisselen.