Weekagenda week 50 Weekagenda week 50

Onze tips: The Posies, Taymir, KargaLive, Steak Number Eight, 3voor12/Utrecht Awards, Gluren bij de Buren, Happy Camper

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 50

Onze tips: The Posies, Taymir, KargaLive, Steak Number Eight, 3voor12/Utrecht Awards, Gluren bij de Buren, Happy Camper

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Uit het overvolle live-programma van deze week hebben we de volgende zeven tips geselecteerd: The Posies en Taymir op respectievelijk woensdag en donderdag in EKKO, twee Grote Prijs van Nederland-finalisten op vrijdag bij KargaLive, Steak Number Eight op vrijdag in dB's, op zaterdag de 3voor12/Utrecht Awards in EKKO en op zondag Gluren bij de Buren in Amersfoort en Happy Camper in TivoliVredenburg.

Wie: Jon Auer en Ken Stringfellow (The Posies) + Reveller
Wat: akoestische powerpop
Wanneer: woensdag 10 december 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 14
 
Jon Auer en Ken Stringfellow zijn de voormannen van The Posies, één van de beste powerpopbands die er bestaan. Hun derde album Frosting on the Beater uit de jaren negentig is een klassieker binnen het genre. Goede liedjes, sterke refreinen, veel samenzang en felle gitaren. Deze maand doen Stringfellow en Auer samen een reeks akoestische duo optredens, met klassieke Posies-nummers, Jon en Ken’s eigen werk en verrassende covers. Meer weten? 3voor12/Utrecht-hoofdredacteur Marc van der Laan vertelde op Nummer van de Dag waarom hij er woensdag in EKKO bij is.

Wie: Taymir + PAUW
Wat: 60's / beatmuziek
Wanneer: donderdag 11 december 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Met de eerste single ‘Aaaaah’ zette het Haagse Taymir zich in oktober 2013 meteen op de kaart.
De band heeft een eigentijds 60's-geluid zoals ook The Strokes of Arctic Monkeys dat hebben. Aan het begin van dit jaar is Taymir door verschillende media genoemd als grote belofte voor 2014 en in juni speelde de band op Pinkpop.
PAUW is misschien wel de Nederlandse belofte voor 2015. De drie vrienden delen een passie voor muziek uit de psychedelische jaren '60 en '70. Dit najaar speelde de band de meeste shows van alle deelnemers aan de Popronde en als we de verhalen horen deden ze dat erg goed. Ook heeft de band de beruchte DWDD-minuut al mogen vullen.

Wie: Valour Up Twice + A Brighter Light
Wat: Grote Prijs van Nederland finalisten
Wanneer: vrijdag 12 december 2014 (20.15 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 5
 
Elke vrijdagavond biedt de Kargadoor live-muziek: singer-songwriters, akoestische bands, elektronische acts en alles wat daartussen zit. Vanavond is er een speciale Grote Prijs van Nederland editie met twee acts die op zaterdag 20 december in de finale van de grootste bandwedstrijd staan, Valour Up Twice en A Brighter Light.

Wie: Steak Number Eight + Mannheim + Mary Fields
Wat: het betere ramwerk
Wanneer: vrijdag 12 december 2014 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10

In dB's kun je vrijdag terecht voor het betere ramwerk.
Steak Number Eight uit het Belgische Wevelgem maakt snoeiharde post-metal. De band heeft al gespeeld op Graspop, Dour en Pukkelpop en mag nu ook dB's op zijn CV zetten. Mannheim bestaat uit door de wol geverfde muzikanten die stoner, mathcore en noise combineren. Utrechts mathcore trots Mary Fields opent deze fraaie harde avond. Voor wie Mary Fields nog niet kent: bereid je voor op een korte heftige set vol rondvliegende ledematen en volop energie.

Wie: Emil Landman + APRIL + Aestrid
Wat: 3voor12/Utrecht Awards
Wanneer: zaterdag 13 december 2014 (19.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5 of 3 voor € 12

Traditiegetrouw sluit muziekplatform 3voor12/Utrecht het jaar
af met de uitreiking van de vijf fameuze 3voor12/Utrecht Awards. De genomineerde Utrechtse muzikanten maken kans op een award voor Beste Album, Videoclip, Live-act en/of Meest Veelbelovende Act. Groot kanshebber is singer-songwriter Emil Landman, die voor maar liefst twee awards is genomineerd: beste album en meest veelbelovende act. Ook maken Woodlum Festival, FC Amersfoort Festival en Studio Stekker kans op de award voor Beste Initiatief. De uitreiking van de awards vindt plaats op zaterdagavond 13 december in poppodium EKKO. Tijdens deze avond treden APRIL, Aestrid en Emil Landman op.

Wie: Drunk Soda, Overdwars, Postcards from Mars, New Arrivals, Smal Water, De Koorts, The Ame, Willem Wits, XPANDER en veel anderen
Wat: Gluren bij de Buren Amersfoort
Wanneer: zondag 14 december 2014 (13.00 - 18.00 uur)
Waar: diverse locaties Amersfoort
Schade: gratis

Tijdens de zevende editie van Gluren bij de Buren in Amersfoort worden 121 woonkamers omgebouwd tot een tijdelijk poppodium met een wel erg intiem karakter. Het publiek zit op de bank en de artiest speelt drie keer een optreden van circa 30 minuten op het vloerkleed. Op het programma staan onder andere Drunk Soda, Overdwars, Postcards from Mars, New Arrivals, Smal Water, The Ame, De Koorts, Willem Wits en XPANDER, dat zich heeft gemuteerd tot het jazzy ‘Cheque Spender Quartet’. Het complete programma vind je hier.

Wie: Happy Camper
Wat: melodieuze popliedjes
Wanneer: zondag 14 december 2014 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 18

Happy Camper’s Job Roggeveen schrijft heerlijk melodieuze popliedjes waarbij hij zich laat inspireren door het beste uit verschillende Europese landen: zwierige chansons, opzwepende gypsy, broeierige jazz en melancholische filmmuziek. Bij ieder liedje zoekt hij net zo lang tot hij de meest passende stem heeft gevonden om het te vertolken. De consequentie is dat zowel album als live-shows een hele batterij aan zangers omvatten. Vanavond worden de liedjes onder andere gezongen door
David Pino (El Pino & The Volunteers), Pien Feith, Leine, Bouke Zoete (The Kevin Costners), Marien Dorleijn (Moss) en Maurits Westerik (GEM, Bewilder).
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht