Weekagenda week 49 Weekagenda week 49

Onze tips: Orgaanklap, Time Warp, Bird on the Wire, The Songbird Sessions, J Mascis

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 49

Onze tips: Orgaanklap, Time Warp, Bird on the Wire, The Songbird Sessions, J Mascis

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We houden het kort. Onze live-tips voor deze week zijn techno rave Time Warp, Orgaanklap in dB's, de tweede presentatie van Tiny Room Records in dB's met Bird on the Wire, The Songbird Sessions in TivoliVredenburg en J Mascis in De Helling.

Wie: Detroit Swindle, Guti, Henrik Schwarz, Karenn, Matador, Robert Hood, De Sluwe Vos, Florinsz Janvier, Job Jobse en meer
Wat: Time Warp
Wanneer: zaterdag 6 december 2014 (20.00 - 7.00 uur)
Waar: Jaarbeurs
Schade: € 49 - € 55
 
De Duitse techno rave Time Warp komt voor de zevende achtereenvolgende keer naar Nederland. Op zaterdag 6 december wordt de Utrechtse Jaarbeurs omgetoverd tot een groot techno-mekka. De zevende editie heeft een extra feestelijk tintje omdat Time Warp twintig jaar bestaat. Time Warp, al bekend om de indrukwekkende podia, lichtshows en grootse line-ups, probeert de edities van vorig jaar te overtreffen. De line-up van deze editie bestaat uit onder andere live-optredens van Detroit Swindle, EgbertLIVE, Guti, Henrik Schwarz, Joop Junior, Karenn, Matador, Robert Hood en talentvolle Nederlandse dj’s zoals De Sluwe Vos, Florinsz Janvier, Job Jobse, Joey Daniel, Ici Sans Merci, Prunk, Man With No Shadow en Joran van Pol.

Wie: Orgaanklap + Kort door de Bocht + de sp aties
Wat: punkliedjes, disco-bassen en veel humor
Wanneer: zaterdag 6 december 2014 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 8

Cartoonesque geweld, zwarte humor, punkliedjes, disco-achtige basloopjes, een schreeuwende zanger, soms puberale teksten .... Orgaanklap heeft het allemaal. Deze band weet als geen ander hoe ze haar bezoekers moet vermaken. Ze speelden
een van de leukste shows op Lowlands 2014 en in een kleine zaal wordt het nog leuker/enger (haal door wat niet van toepassing is). Support komt van de old school punks van Kort Door De Bocht en de beatste garageband van ons land, de spa ties. Dat wordt een feestje toch!?

Wie: Bird on the Wire + film (I Razor)
Wat: Tiny Room Records presents I Razor
Wanneer: zondag 7 december 2014 (16.00 uur begint de film)
Waar: dB's
Schade: € 6

Na het releasefeest voor het debuutalbum van Sven Agaath krijgt ook de tweede release op Tiny Room Records (Impossible Cities van Todd Tobias) een eigen viering. Tobias woont in Ohio, treedt nooit op, maar heeft wel een coole arthouse film gemaakt, I Razor. Die film wordt zondag vertoond en omdat het natuurlijk wel een muziekfeestje blijft, speelt er ook een band: Bird On The Wire. De
entree is € 6, daar krijg je een film, een band, soep, brood én de cd van Todd Tobias voor.

Wie: o.a. Matt Simons, Chris Ayer, Jack Savoretti, Casper Adrien, Aafke Romeijn
Wat: The Songbird Sessions
Wanneer: zondag 7 december 2014 (18.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 18,00

The Songbird Sessions is een reizend minifestival met drie opkomende singer-songwriters: Matt Simons (VS), Chris Ayer (VS) en Jack Savoretti (UK). De eerste ken je van zijn hit 'With You'. Chris Ayer toerde al eerder met Simons en bracht vorig jaar zijn vijfde album The Noise uit. Jack Savoretti zou je ook kunnen kennen, zijn nummers zijn al gebruikt in series als One Tree Hill en Grey’s Anatomy. Bij elke Songbird Sessions-avond mogen ook enkele lokale singer-songwriters het podium op. In Utrecht zijn dat Gijs van der Voort (Pelvic Fins), Casper Adrien, Jerusa en Aafke Romeijn, die haar album CHIN. IND. SPEC. REST. opnieuw presenteert.

Wie: J Mascis + Mad About Mountains
Wat: soloproject van nineties indierocker
Wanneer: zondag 7 december 2014 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 16,50

De Amerikaanse zanger/gitarist J Mascis is vooral bekend als frontman van
Dinosaur Jr., een van de iconen uit de Amerikaanse muzikale underground en een grondlegger van de nineties indierock. Dinosaur Jr. is na een pauze al weer een tijdje actief, maar Mascis tegelijkertijd ook in andere (solo-)bands. In 2011 verscheen het grotendeels akoestische Several Shades Of Why waarop Mascis' Westcoast-achtige gitaarspel een spannend contrast vormt met zijn slepende, enigszins verveelde zang. In augustus is de ook akoestische opvolger verschenen, Tied To A Star, waarmee hij solo langs de zalen gaat. 's Avonds geen tijd? Om 14.00 uur doet Mascis ook een instore in Plato aan de Voorstraat.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht