Inschrijving voor Clash of the Titans 2015 geopend

Grootste bandwedstrijd van Utrecht gaat weer van start

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Clash of the Titans gaat weer van start. Oorspronkelijk opgezet als wedstrijd voor bands die oefenen in dB’s oefenstudio’s is de Clash inmiddels uitgegroeid tot de grootste bandwedstrijd van stad en provincie Utrecht. In de rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1998, heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht als We vs. Death, StropStrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock ’n Roll, Kleinindustrie, A Polaroid View, La Corneille, Stillwave en – in 2014 - LaVette. Als jij of jouw band ook in dit rijtje wil staan dan kun je je nu aanmelden voor de editie van 2015.

Net als in voorgaande jaren organiseert Stichting Ruis, dat verantwoordelijk is voor de muziekprogrammering binnen dB’s, de Clash in samenwerking met collega-podia ACU, EKKO en De Helling. De finale van Clash of the Titans vindt plaats op zaterdag 20 juni, als onderdeel van een Culturele Zondag met als thema 'The Battle'. Na elke voorronde beslist een bekwame jury, die bestaat uit muzikanten, muziekjournalisten (zoals van 3voor12/Utrecht) of muziekorganisatoren (boekers van bijvoorbeeld ACU, EKKO of Geinbeat), welke acts er doorgaan naar de halve finale of een wildcard krijgen.

Bands uit Utrecht en directe omgeving kunnen zich vanaf nu aanmelden via het aanmeldingsformulier op de site van dB’s onder de banner Clash of the Titans. Alle bands die zich inschrijven, ontvangen uiterlijk half januari bericht. De voorrondes gaan midden februari van start. Aan de inschrijving zijn een aantal regels verbonden: de wedstrijd is uitsluitend bestemd voor bands uit de provincie Utrecht, coverbands zijn uitgesloten van de competitie (daar zijn andere wedstrijden voor) en bands dienen te beschikken over opnames via bandcamp, soundcloud of website.

Voor de winnaar van de Clash ligt het volgende prijzenpakket klaar:
♣    Vier gratis repetities bij dB’s oefenstudio’s
♣    Twee dagen gratis opnemen in Studio Moskou
♣    Prachtige Wisselbokaal
♣    Optredens bij Club3voor12/Utrecht e.a.
♣    Doorstroming naar De Utrecht Popprijs
♣    Fotoshoot

Stillwave ging er na het winnen van de Clash in 2013 ook nog eens met de publieksprijs vandoor bij provinciale bandwedstrijd De Utrecht Popprijs, releaste in mei 2014 een EP in EKKO en heeft inmiddels verschillende touren in Engeland op zijn naam staan. Is dat het traject dat jij en je band ook wel voor ogen hebben? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor de Clash en misschien zien we je binnenkort wel spelen in één van de voorrondes of wie weet tijdens de finale.