Weekagenda week 34 Weekagenda week 34

Onze tips: BLOKfest, True Citizen, Frank Fairfield en At Townes trailer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 34

Onze tips: BLOKfest, True Citizen, Frank Fairfield en At Townes trailer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We zitten nog steeds in de zomer en het zal nog wel een week of wat duren voordat het programma op de poppodia weer op volle sterkte is. Toch hebben we nog een paar shows gevonden die we jullie graag willen tippen!

Wie: Echo Movis, Willem Wits, Los Condors the musical en veel meer!
Wat: BLOKfest
Wanneer: zaterdag 23 augustus (vanaf 14.00 uur)
Waar: Burgemeester Brouwersplantsoen, Amersfoort
Schade: €5,-
Na drie edities is BLOKfest, het jaarlijks terugkerende festival van stichting Per Expressie, haast niet meer weg te denken uit het Amersfoortse festivalprogramma. Op zaterdag 23 augustus kan in het Burgemeester Brouwersplantsoen weer gedanst worden op muziek van jonge muzikanten en dj’s. Aanstormend kunstenaars en ontwerpers exposeren hun werk op verschillende plekken op het festivalterrein. Ook kunnen bezoekers van dit festival zich laten meevoeren in dans- en theatervoorstellingen. Van alles wat er te zien is willen we in ieder Los Condors the musical tippen. Blokkenschema vind je hier!

Wie: True Citizen + Big Hare
Wat: melodieuze, alternatieve rock
Wanneer: zaterdag 23 augustus (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: €5,-
De leden van True Citizen komen uit Venlo, Nijmegen, Den Bosch en Utrecht en samen maken ze melodieuze, alternatieve rock met invloeden van Woost, Radiohead, Muse, Queen, Elbow en Pink Floyd. Op 23 augustus verschijnt de debuut EP Blow Your Mind With Why, die op diezelfde dag wordt gepresenteerd in EKKO. Op de soundcloud-pagina van de band zijn al nummers te horen. Support komt van Big Hare.

Wie: Frank Fairfield
Wat: country-blues
Wanneer: zondag 24 augustus (16.00 uur)
Waar: dB's
Schade: niks
De 28-jarige Frank Fairfield komt uit Californië maar lijkt meer te hebben met het Appalachen-gebergte aan de oostkant van Amerika. In ieder geval muzikaal, want met deze fiddle, gitaar en banjospeler speelt folk, bluegrass en country-blues die zomaar op Harry Smith' essentiële folkverzamelaar uit 1952 zou kunnen hebben staan. Zijn klasse is al onderkend door Fleet Foxes en Cass McCombs, waarmee hij tourde, en Jack White op wiens Third Man Records begin dit jaar een single van Fairfield verscheen. Een troubadour van de zuiverste soort. En gratis!


Wie: At Townes Trailer

Wat: good old fashioned country
Wanneer: zondag 24 augustus (15.00 uur)
Waar: Ruimte voor Kunst, dorpsstraat 42, De Bilt
Schade: €5,-
Lee en Nancy, Gram en Emmylou, Buddy en Julie. Zomaar een paar mooie country-stemmen. Ook Utrecht kent zijn eigen country-duo: Daniel en Yasmin. Onder de naam At Townes Trailer zingen (en spelen) ze op hun eigen wijze klassiekers country-nummers en natuurlijk ook een aantal songs van Townes van Zandt, misschien wel de grootste singer-songwriter aller tijden. Aanstaande zondagmiddag zijn ze te horen in Ruimte voor Kunst in De Bilt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht