Weekagenda week 32 Weekagenda week 32

Onze tips: Terrorizer, Kensington, bFake en The Pains of Being Pure at Heart

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 32

Onze tips: Terrorizer, Kensington, bFake en The Pains of Being Pure at Heart

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het is hartje zomer en hopelijk prima weer voor park, terras of BBQ. Met veel mensen op vakantie hebben de Utrechtse podia hun programma wat terug geschroefd. Maar ook in deze relatief rustige periode zijn er nog genoeg shows om even langs te gaan. We tippen er vier: Terrorizer (donderdag), een instore van Kensington in Plato (vrijdagmiddag), bFAKE in ACU (zaterdag) en op maandag The Pains of Being Pure at Heart in EKKO!

Wie: Terrorizer + Bloodgod + Teethgrinder
Wat: grindcore
Wanneer: donderdag 7 augustus (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10 in de vvk en € 12,50 aan de deur
Het mag nog zo hartje zomer zijn, maar metalheads uit heel Nederland verzamelen zich vanavond in dB's. Dat heeft namelijk de enige Nederlandse clubshow van de legendarische grindcoreband Terrorizer. Van de oorspronkelijke leden is alleen drummer Pete Sandoval nog over maar dat maakt geen donder uit: ook in deze formatie speelt de band nog steeds moddervette grind/death metal. Support komt van het Utrechtse Bloodgod en het Zwolse Teethgrinder.

Wie: Kensington
Wat: pop/rock
Wanneer: vrijdag 8 augustus (14.00 uur)
Waar: Plato Utrecht
Schade: niks
Het lijkt nog maar kort geleden dat we Kensington in dB's zagen spelen. De laatste jaren gaat het erg hard met de Utrechters met als voorlopig hoogtepunt het nieuwe album Rivals en een aangekondigde show in de HMH (!). Rivals verschijnt vandaag en de mannen doen een instore in Plato. Advies voor U-OV: misschien moeten jullie overwegen om tussen 13.30 en 15.30 geen bussen over de Voorstraat te laten rijden.

Wie: bFAKE
Wat: hiphop
Wanneer: zaterdag 9 augustus (21.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5
Ze stonden deze zomer al twee keer eerder in Utrecht maar we krijgen er geen genoeg van: bFAKE, oftewel de broertjes PinKi en Da Bruin. Dit wordt de laatste show voordat ze terug gaan naar Zuid-Afrika en met de eerdere shows nog in gedachten gaan ze er samen met EJ von Lyrik, dj DNA & dj FKA een groot feest van maken.

Wie: The Pains of Being Pure at Heart + Ablebody
Wat: poppy Shoegaze
Wanneer: maandag 11 augustus (19.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 14,50
In 2009 speelde The Pains of Being Pure at Heart zijn eerste Nederlandse show in EKKO, op de hielen van het indrukwekkende, zelfgetitelde debuutalbum. Op Belong, uit 2011, liet de band een nog harder, directer geluid horen. Met het in juni verschenen Days of Abandon gaat de band van frontman Kip Berman weer een andere kant op. Zijn meest persoonlijke album tot nu staat vol met zomerse indiepop en frisse nummers. Prima dus voor een mid-zomers optreden, wederom in EKKO.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht