Kort Utrechts Popnieuws Week 35 Kort Utrechts Popnieuws Week 35

Four Wheel Drive, Vechtclub XL, Alexi Lalas, Thijs Heij, Number Nine, Karga Live en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 35

Four Wheel Drive, Vechtclub XL, Alexi Lalas, Thijs Heij, Number Nine, Karga Live en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week aandacht voor Four Wheel Drive, Vechtclub XL, Alexi Lalas, Thijs Heij, Number Nine, Karga Live en veel nieuwe video's.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Four Wheel Drive trapt PARELSESSIES af met releaseshow
Net terug van Ierlands meest toonaangevende festival (UAFP) presenteert de Bluegrass-/folkformatie Four Wheel Drive (met leden uit Utrecht, België en Duitsland) samen met de Zuilense zangeres Jolanda Peters de nieuwe cd Traveling Kind. De presentatie is op maandag 1 september in De Parel van Zuilen. Het optreden van Four Wheel Drive is tegelijkertijd de start van de PARELSESSIES, een reeks van ongeveer veertig maandagavonden met de beste en de leukste live-muziek op een schitterende plek in een informele sfeer. Jammen na afloop kan, dus neem je instrument mee. Op maandag 8 september staat Fredérique Spigt op de tweede Parelsessie.

Broedplaats Vechtclub XL opent deuren voor publiek met openingsweekend
In het weekend van 19 tot en met 21 september opent broedplaats Vechtclub XL haar deuren officieel voor het publiek. Dat doen ze met een een openingsweekend waarop je kennis kunt maken met misschien wel de meest vooruitstrevende broedplaats van Utrecht. Met meer dan vijftig werkplaatsen, ontwerpstudio’s, vergaderruimtes, een (podium)zaal en restaurant De Klub onder één dak, is er een open netwerk van creatieve makers gevestigd. Het programma voor dat weekend vind je hier. Onderdeel van het programma is de allereerste editie van muziekavond HATI HATI, op vrijdag 19 september, met Ryley Walker en Gareth Dickson. En op zondag 21 september is er ook nog eens een editie van cultmarkt Le Bazarre waarvoor de aanmeldingen nog steeds geopend zijn.

Nieuw liedje van Alexi Lalas
Alijd fijn, een nieuw liedje van Alexi Lalas. 'So Tightly Bound' is opgenomen voor en gebruikt in de documentaire De Loop Der Tijd van Jikke de Gruijter.

Thijs Heij maakt single samen met Jorn ten Ham
Thijs Heij heeft een nummer geschreven samen met Jorn ten Ham, een collega singer-songwriter die hij bij DBSSW heeft ontmoet. In 'Shelter (Voor de regen en de storm)' mixen Heij en Ten Ham Engels en Nederlands alsof het bijna dezelfde taal is.

Number Nine releast eerste single van nieuwe album
Op donderdag 11 september releast gitaarpopband Number Nine het nieuwe album Wiser Than Before met een show in EKKO. Vooruitlopend daarop is eerste single 'The Man With the Van' verschenen.

Nieuwe clips van Eefje de Visser, Happy Camper, Emil Landman en Jiggy Djé
Deze weel zijn er nieuwe clips verschenen van Eefje de Visser, Happy Camper, Emil Landman en Jiggy Djé.

Voor de video van haar nieuwe single 'Er Is' hebben
Eefje de Visser en haar team twee dagen gefilmd in Ierland.

Ook
Happy Camper heeft een nieuwe clip. 'Away We Go' met Fit als zanger is afkomstig van The Daily Drumbeat.

'Goodnight, New Orleans', is de eerste single van het nieuwe album van
Emil Landman dat uitkomt op 3 oktober.

Sinds tijden ook weer een solo-track van
Jiggy Djé. 'Anthem' gaat over het oprichten van zijn label Noah's Ark.

De Kargadoor start nieuwe avond KargaLive
De Kargadoor start het nieuwe culturele seizoen met een nieuwe avond: KargaLive. KargaLive staat voor elke vrijdag live muziek. Zowel singer-songwriters, akoestische bands als elektronische acts passeren op deze avonden de revue. De eerste editie is op vrijdag 5 september met een optreden van Tip Jar (soulvolle roots- en folkpop). Op 19 september treedt de Engelse singer-songwriter James Harries op, die volgens een recensie in 'Rolling Stone' gezegend is met een gouden stem.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht