Kort Utrechts Popnieuws Week 34 Kort Utrechts Popnieuws Week 34

De Utrecht Popprijs, dB's deelt uit, Unicef Talent Battle, diverse releases en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 34

De Utrecht Popprijs, dB's deelt uit, Unicef Talent Battle, diverse releases en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week aandacht voor de Utrecht Popprijs, diverse album- en EP-releases, een talentenjacht voor UNICEF, de line up voor The Shape Of Punk To Come en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste halve finalisten De Utrecht Popprijs bekend
De strijd om de achtste Utrecht Popprijs is in volle gang. Inmiddels zijn de regionale bandwedstrijden achter de rug en de eerste halve finalisten zijn bekend: Dirt-A-Gogo, LaVette, New Soldado, Mutt Dog County, The Ame, The Brahms en The Twist. Samen met de nog niet bekende halve finalisten zullen deze bands op 13 september strijden voor een plekje in de grote finale, op donderdag 2 oktober in De Helling. Meer informatie over De Utrecht Popprijs en het programma van de halve finale, die ‘underground’ in drie verschillende Utrechtse werfkelders zal plaatsvinden, vind je op www.utrechtpopprijs.nl.

dB’s is jarig en trakteert: gratis repeteren!
De oefenruimtes en het podium dB’s bestaan 20 jaar en wie jarig is, trakteert. Op zaterdag 30 augustus en zaterdag 6 september bestaat de mogelijkheid om gratis en voor niets te repeteren met je band in één van de oefenruimtes van het complex. Of je nu in een hermetisch jazzcombo speelt, of slammingdeath metal produceert, maakt niet uit, als je maar wel vooraf reserveert.
 
Releasemaand in EKKO met Number Nine, Counter Jib en Yvon Mocking
EKKO, het knusse poppodium aan de Bemuurde Weerd is voor jonge artiesten een ideale locatie om nieuw plaatwerk op de wereld los te laten. Komende maand staan er maar liefst drie releases van EP’s of albums gepland. Dat hadden er vier kunnen zijn als de releaseparty van Woods On Fire niet was uitgesteld.
Op donderdag 11 september trapt Number Nine af. Deze Utrechtse band presenteert zijn tweede album Wiser Than Before. Vervolgens is het op donderdag 18 september de beurt aan de stevig rockende stadgenoten Counter Jib, die hun eerste volledige album Mirk & Marvel zullen loslaten op de wereld. Weer een week later, op donderdag 25 september, stapt rockchick Yvon Mocking het podium op voor de release van haar debuut EP. Liefhebbers van Alanis Morissette, P!nk, Paramore en Kelly Clarkson moeten zeker gaan kijken naar deze ambitieuze jongedame. Meer informatie over al deze releaseparties vind je op de website van EKKO.
 
EP release Big Moose in Walden
Niet alleen in EKKO worden EP’s en albums bevrijd, ook op andere locaties in de stad, zoals in bar Walden aan het Domplein kan een muzikale geboorte gevierd worden. Op zaterdag 27 september presenteert Big Moose een nieuwe EP. Deze Utrechtse band speelt een mengeling van folk, blues, jazz, country, balkan en nog zo wat. Het voorprogramma is nog een verrassing, maar ook DJ Slow Ghost zal aanwezig zijn om het feest compleet te maken.
 
Unicef Talent Battle
Voor het tweede jaar op rij organiseert UNICEF Nederland de UNICEF Talent Battle. Dit is een talentenjacht speciaal voor formaties en schoolbandjes van middelbare scholen die zich met hun muzikale talent willen inzetten voor UNICEF. In deze muzikale competitie strijden jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar in verschillende voorrondes voor een plekje op het podium tijdens de grote finale: het UNICEF Talent Battle Benefiet concert. Jonge, ambitieuze bands met het hart op de juiste plaats (voor UNICEF) kunnen tot 5 oktober inschrijven via www.unicef.nl/talentbattle.
 
Line-up The Shape Of Punk To Come IV bekend
The Shape Of Punk To Come, de succesvolle punk-, metal-, en hardcoreavond van EKKO, is alweer toe aan zijn vierde editie. Tijdens eerdere edities speelden onder andere Amenra en The Charm The Fury een bomvolle zaal plat. Voor de komende editie op 23 oktober zijn 2 Belgische bands geboekt: WastedBullet (metalcore) en The Maple Room ((post) hardcore). Verder zijn er dj’s zijn en maakt het Amsterdamse extreme metalgezelschap Divine Sins zelfs van de gelegenheid gebruik om een nieuw album te presenteren. Houd voor het laatste nieuws het Facebook event in de gaten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht