Kort Utrechts Popnieuws Week 33 Kort Utrechts Popnieuws Week 33

Xango Music, Café Hofman, Utregse Unie en Café Stathe

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 33

Xango Music, Café Hofman, Utregse Unie en Café Stathe

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week aandacht voor de sluiting van Xango Music, jarige cafés en het laatste nieuws over Utregse Unie.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Xango Music sluit deuren
De in jazz en wereldmuziek gespecialiseerde muziekwinkel Xango Music - sinds 1997 te vinden in de Zadelstraat - sluit in oktober zijn deuren. Helemaal verdwijnen zal Xango Music niet, maar de focus zal in de toekomst liggen op de distributie van jazz en wereldmuziek in de Benelux en de webshop. Ook blijft Xango Music actief als agentschap om artiesten en bands in Nederland een podium te bieden. Maar helaas verdwijnt er na Da Capo Records en Boudisque in korte tijd dus weer een platenzaak uit het Utrechtse straatbeeld. Meer informatie over de nieuwe koers van Xango Music is te vinden op hun website
 
Hofman Café viert jubileum met muzikaal feest
Het populaire Hofman Café aan het Janskerkhof bestaat alweer vijftien jaar. Dit derde lustrum wordt volgende maand op vrijdag 19 september groots gevierd met een barbecue, speciaalbiertjes en het terras wordt omgetoverd in een miniatuur stadsstrand. De muzikale omlijsting komt van het Amsterdamse bluegrass gezelschap Last Night In Town en een dj die zomerse platen komt draaien. Kijk op hun site voor meer informatie.

Line-up Utregse Unie compleet
Op 27 september vindt de tweede editie van Utregse Unie plaats. NUtrecht zal worden omgetoverd tot een centrum voor urban culture, hiphop, bass music, skateboarding en wat dies meer zij. Inmiddels is de line-up compleet. Met namen als Plastician, Kramphaft, Reazun, BeauDamian, Guerilla Speakerz, dOOp vs Subp Yao, Torus en WeLOVEWeFunk belooft het weer een mooi feestje te worden. Nieuwsgierig naar het complete programma?Check hun website

Stathe viert 1-jarig bestaan
Nog een Utrechts cafe dat de komende tijd zijn verjaardag viert: eetcafé en poppodium Stathe (voorheen cafe Flitz) in de Rozenstraat bestaat alweer één jaar. Dit wordt op donderdag 28 augustus gevierd met 3 bands (The Brahms, I’m With Stupid en Erik Ankone) en 3 dj’s (DNNS, OJIRO en BONO). 3voor12/Utrecht hoopt dat er nog vele van zulke verjaardagen mogen volgen. Wie zin heeft om mee te vieren, kunt hier de flyer bekijken.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht