Kort Utrechts Popnieuws Week 32 Kort Utrechts Popnieuws Week 32

[on]zichtbaar in Utrecht, APRIL, The World of Dust, Inf en Royal Cheese, Leif de Leeuw, Echo Movis en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 32

[on]zichtbaar in Utrecht, APRIL, The World of Dust, Inf en Royal Cheese, Leif de Leeuw, Echo Movis en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met nieuws over de meer dan geslaagde crowdfunding voor [on]zichtbaar in Utrecht, APRIL, The World of Dust, Inf en Royal Cheese, Leif de Leeuw, Echo Movis en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Crowdfunding fotoboek [on]zichtbaar in Utrecht geslaagd
Het 3voor12/Utrecht-fotoboek [on]zichtbaar in Utrecht gaat er definitief komen. Afgelopen zondag is de crowdfundingsactie met succes afgerond. Met het fotoboek doet 3voor12/Utrecht een greep uit de mooiste foto's van 10 jaar Utrechtse popmuziek. Half november staat de release gepland. Ook RTV Utrecht pikte het op en maakte er afgelopen week een item over (vanaf 11 minuten). 
Meer weten over het boek en de verschijningsdatum? Op www.onzichtbaarinutrecht.nl vind je er alles over.  
 
Nieuwe single en 3FM Serious Talent uitverkiezing voor APRIL
We zaten er al op te wachten maar vorige week vrijdag was het zover: toen verscheen 'Raw Love', de nieuwe single van APRIL. ‘Raw Love’ laat een nieuw geluid horen, met meer toetsen en elektronica, en is afkomstig van de EP die op 19 september verschijnt (de eerste van een reeks EP’s). Een paar dagen na het verschijnen van de single is de band ook nog uitverkoren tot één van de vier nieuwe 3FM Serious Talents.

Unieke live-show van The World Of Dust
The World of Dust is een project van Stefan Breuer dat eigenlijk niet live zou spelen, net zo min als de muziek op het internet te vinden zou zijn. De uitzondering bevestigt de regel zullen we maar zeggen want Breuer besloot om een live optreden te doen tijdens het Melodica festival in Groningen. Gelukkig was er een video-team in de buurt die het niet eerder verschenen ‘Space Mountain’ vastlegde.

Inf en Royal with Cheese maken album gebaseerd op Kafka’s De Metamorfose
De Ossche rapper Royal with Cheese en de Utrechtse producer Inf hebben samen het album Insectenleven uitgebracht via het Amerikaanse label Beats Broke. Het veertien tracks tellende album is losjes gebaseerd op De Metamorfose van Franz Kafka en zit boordevol verwijzingen naar de gedaanteverwisseling van mens naar insect. Tekstueel laveert Insectenleven tussen verhalende raps en spoken word. Inf heeft gezorgd voor sfeervolle boom-bap met extra muzikale laagjes van analoge instrumenten.

Video: Leif de Leeuw Band - ‘What About Grey’
Zaterdag 14 juni presenteerde de Leif de Leeuw Band zijn debuutalbum EP DeLuxe in het Amersfoorste Café Miles. Inmiddels heeft de band ook een eerste videoclip uitgebracht voor het nummer ‘What about Grey’.

Echo Movis presenteert slaapkameropname
We zagen Echo Movis vorig jaar o.a. bij BLOKfest en Gluren bij de Buren. De eclectische indieband is ontstaan rond Baarn en Soest maar opereert nu vooral vanuit Amsterdam en Utrecht. In het geluid van de band komen dromerige vibes samen met poplijnen en springerige Afrikaanse gitaren. Luister naar het in de slaapkamer opgenomen ‘Hide in the Rain’.

Electro-swing, jazz en hiphop op Angelo Emo’s Djangohop
Op 'Djangohop', de eerste single van Angelo Emo, hoor je Electro-swing, jazz en hiphop. Het nummer is afkomstig van de Jungle Fever EP die binnenkort moet verschijnen.

Lazy is niet ‘Lui bezig’
Lazy is één van de leden van het Amersfoortse hiphop-collectief Luie Jongens. Op 20 augustus brengt hij zijn EP Lui Bezig uit, waarop de producties zijn verzorg door Apollo. Vooruitlopend op de EP drop-te hij deze week de gelijknamige track en video 'Lui Bezig'.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht