Kort Utrechts Popnieuws Week 31 Kort Utrechts Popnieuws Week 31

Tergouw, Camping, Aestrid, bitebits, Jason Waterfalls, Sandyland en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 31

Tergouw, Camping, Aestrid, bitebits, Jason Waterfalls, Sandyland en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Tergouw, Camping, Aestrid, bitebits, Jason Waterfalls, Sandyland en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Tergouw releaseparty in dB’s
Filmmaker, grappenmaker, presentator en creatieve geest Nick van Tergouw staat vanaf 1 augustus officieel bekend als TERGOUW. Op diezelfde dag lanceert hij zijn nieuwe website en dat is natuurlijk een goede aanleiding voor een feestje. dB’s is the place to be vanaf 20.00 uur want daar staan dan de volgende dj’s en rappers op het podium: 8.6 Dynamite (DJ), Marius Luciano, Nick van Tergouw, Ill & Ape, J.A.E, Antos (DJ), Moksie Meppie (DJ) en Le Boy (DJ). Het hosten laat Nick deze keer over aan Ta Mère. O ja, entree is gratis.

Camping presenteert zich aan de buitenwereld
Camping was oorspronkelijk een project van Ronny Janmaat maar is in 2014 met de komst van Paul Dekker, Rogier van den Brink and Wout de Kruif een volledige band geworden. Het viertal maakt dansbare luistermuziek met een melancholische ondertoon waarin invloeden van new wave-bands uit eind jaren zeventig tot midden jaren tachtig te horen zijn. Soundscapes met gitaar en synthesizers worden ondersteund door een levendige en strakke ritmesectie. Deze week is de eerste, drie nummers tellende EP verschenen.

Aestrid geeft voorproefje van derde album
Op 3 oktober verschijnt het nieuwe, derde album van Aestrid - de opvolger van BOX uit 2012. No Map Or Address is in acht dagen opgenomen in Canada met hulp van Glen Marshall (engineer van o.a. Daniel Lanois), Bob Lanois (broer van Daniel) en bassist JJ Sielcken. Op soundcloud kun je luisteren naar ‘Seattle Or Portland', de eerste single van het het album dat op 1 oktober wordt gepresenteerd in EKKO.

bitebits releast eerste nummer nieuwe EP
Ook is er nieuw werk van de Utrechtse producer bitebits. 'Function' is de eerste track van de Function and Form EP.

Zes Utrechtse bands in kwartfinale Grote Prijs
De afgelopen maanden hebben maar liefst 455 bands en singer-songwriters zich aangemeld voor een plekje in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. Na urenlang luisteren, kijken, zwoegen en zweten en een intens juryberaad, is de jury – bestaande uit Ingmar Griffioen (VPRO 3voor12), Lisa Gritter (Suburban Records) en Waldo Volmer (Gigant, Cortonville) in de categorie Bands en Patrick Lamberts (Musicmaker), Cedric Muyres (Snowstar Records) en Joris van Welsen (Earth Beat) in de categorie Singer-songwriter – tot een weloverwogen besluit gekomen en heeft 48 bands en singer-songwriters geselecteerd. Tussen die 48 zitten er zes uit Utrecht. In de categorie bands: My Blue Van, Edison Effect, Wooden Soldiers en The Brahms. En in de catgerorie singer-songwriters A Brighter Light en Taco de V. Meer informatie kun je vinden op de site van de Grote Prijs.

Jason Waterfalls releast debuutsingle
In eerdere formaties speelden de heren van Jason Waterfalls al op alle Nederlandse kernpodia en waren ze een graag geziene gast bij 3FM,” staat er in de bio op Facebook. Dat was nog onder de naam Deviation. Als we op de eerste single ‘Room For The Broken Hearted’ afgaan is de band van poppunk opgeschoven naar poprock. In september hoopt het viertal een eerste EP te kunnen presenteren.

Hamertje Tik heeft nieuwe track online
Zoals het een goede producer betaamt is Hamertje Tik continu bezig met nieuwe tracks. Het mooie is dat hij die niet opspaart voor een nieuwe release maar ze gewoon online zet. Zoals deze: ‘I Want You’.

Ervaren muzikant Sandyland komt met eerste eigen single
Na eerder al op albums van andere artiesten hebben gespeeld, brengt Colin Lee Vermeulen nu onder de naam Sandyland zijn eerste eigen single 'Stars' uit. Een album is onderweg.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht