Bands en filmmakers maken in 48 uur een muziekvideo Bands en filmmakers maken in 48 uur een muziekvideo

Sta met je band van 26 t/m 28 september op een filmset

, Redactie 3voor12/Utrecht

Bands en filmmakers maken in 48 uur een muziekvideo

Sta met je band van 26 t/m 28 september op een filmset

Redactie 3voor12/Utrecht ,

The 48 Hour Music Video Project is een wedstrijd waarin Utrechtse bands samen met filmmakers in 48 uur een muziekvideo maken. Deze van oorsprong Amerikaanse wedstrijd kende in oktober 2011 de Europese primeur in Nijmegen. In het weekend van 26 t/m 28 september 2014 vindt de tweede Utrechtse editie plaats, als onderdeel van het Nederlands Film Festival. Het project zoekt lokale bands en filmmakers die deze uitdaging aan willen gaan.

Het concept van het 48 Hour Music Video Project is eenvoudig. Op vrijdagavond 26 september ontmoeten bands en filmteams elkaar om 18.00 uur in Rembrandt 2 voor een kick-off. Elk filmteam wordt dan aan een band gekoppeld en de band kiest een zelfgeschreven song waarvoor de video wordt gemaakt. De bands en filmteams hebben vanaf dat moment precies 48 uur de tijd om samen een muziekvideo te ontwerpen, te filmen en te editten! Op de zondagavond daarna moet de video tussen 18.30 en 20.30 uur in de foyer van TivoliVredenburg zijn ingeleverd. Het filmweekend start met net zoveel bands als er filmteams zijn. De eerste Utrechtse editie in 2012 is gewonnen door de clip van chiptune-duo Men of Mega. Over de winnende clip zei de Jury: “Het team heeft slim nagedacht over wat je wel en niet kunt realiseren in 48 uur en dat stond ons aan, ze zijn voor een goed en sterk idee gegaan.” Tijdens die editie maakten we ook een achter de schermen videoverslag.

Meedoen
Speel je in een band of ben je singer-songwriter, komen jullie uit de provincie Utrecht en wil je in 48 uur een videoclip maken? Meedoen is simpel. De band of artiest schrijft eigen muziek, is vrijdagavond 26 en zaterdag 27 september beschikbaar en moet in principe zelf in beeld verschijnen.

Première
De vertoning van de clips vindt plaats op dinsdag 30 september van 21.00 tot 22.30 uur tijdens het Nederlands Film Festival, aansluitend aan een ‘Best Of 48 Hour’ vertoning. In Rembrandt 3 krijgen de filmmakers, bands, fans, vrienden en publiek dan de resultaten van 48 uur hard werken te zien. Een deskundige jury bepaalt welke clip de beste is. Alle video’s zijn daarna ook te zien via onze website.

Inschrijven
Iedereen kan meedoen! Alle muziekgenres zijn welkom. Omdat er waarschijnlijk meer bands dan filmmakers zijn, maken de organisatoren samen met de filmmakers een selectie van de bands, zodat het weekend met net zoveel bands als filmmakers kan starten. Zowel filmmakers als bands kunnen zich inschrijven via de website van The 48 Hour Film Project. Je hoort van te voren of je als band geselecteerd bent. Zowel filmteams als bands betalen inschrijfgeld. Het inschrijfgeld voor bands is 148 euro (nadat je geselecteerd bent).

Ga voor inschrijving en meer informatie naar de site van The 48 Hour Music Video Project
.

The 48 Hour Music Video Project is een samenwerking van The 48 Hour Film Project, Nederlands Film Festival en 3voor12/Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht