3voor12/Utrecht lokaliseert: Coppersky

Coppersky speelt in KEEK

Tekst: Fimke Duursma / Camera, audio en montage: Timo Millitz & Matteo Villa / Audiobewerking: Sipke Woudstra ,

Het nieuwe concept 3voor12/Utrecht Lokaliseert laat veelbelovende bandjes spelen op onverwachte locaties. Het doel hierbij is zowel het bandje als de locatie onder de aandacht te brengen. Een combinatie die vaak verrassende videosessies oplevert.

Coppersky is een melodische indierockband met een Amerikaanse vibe. De krachtige stem van Erik Zwart doet denken aan Bruce Springsteen en Pearl Jam, en menig nummer klinkt alsof het een stadion op z’n kop zou kunnen zetten. Na het debuutalbum Relief, Be Around The Bend in 2013 riep 3voor12/Utrecht de groep uit als meest veelbelovende band van Utrecht. Hopelijk werken de hoge verwachtingen niet verlammend wanneer de heren in december hun tweede plaat opnemen. Coppersky is een vijfledige band, maar in deze sessie zien we enkel Erik en Martijn Zwart (ja, het zijn broers).

Over de keuze van het nummer hebben ze waarschijnlijk niet lang nagedacht. ’At Nemo’s’ gaat namelijk deels over KEEK, een lunchroom aan de Twijnstraat waarvan Erik en zijn vrouw Maria eigenaar zijn. Toen zij de lunchroom zes jaar geleden begonnen, bouwden ze tegelijkertijd aan hun toen prille relatie. Een roerige periode die zich goed leent voor een nummer. De afkorting KEEK staat voor Kunst en Eerlijke Koffie. Al het gebak en alle broodjes zijn huisgemaakt en er worden alleen biologische ingrediënten gebruikt.