3voor12/Utrecht en EKKO presenteren Stillwave en Ode to the Quiet op Uitfeest 2014

Twee talentvolle Utrechtse bands starten het nieuwe culturele seizoen

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Eric Duijvestijn ,

Het Uitfeest vormt al zestien jaar de start van het nieuwe culturele seizoen in Utrecht. Op zondag 7 september laten de culturele instellingen op bijna 100 locaties in de stad zien wat ze het komend jaar te bieden hebben aan muziek, literatuur, theater, dans, beeldende kunst, fotografie en film. Voor deze editie presenteren EKKO en 3voor12/Utrecht samen twee talentvolle Utrechtse bands: Stillwave en Ode to the Quiet.

Stillwave presenteerde in mei nog de nieuwe, zelfgetitelde EP in EKKO. Met in reverb gedrenkte gitaren, karakteristieke zang, krachtige drums en synthesizers speelt de band nummers een mix van alternative, new wave, postpunk en shoegaze. De nummers zitten vernuftig en dynamisch in elkaar. Liefhebbers van bands als The National, Tindersticks en Slowdive komen hier zeker aan hun trekken.


Mede geïnspireerd door (modern) klassieke muziek en bands als Efterklang en Pink Floyd maakt het Utrechts/Arnhemse Ode to the Quiet 'stargaze', waarbij neo-klassiek, elektronica, triphop en drones op een betoverende en filmische wijze worden gecombineerd. In april presenteerde de band het langverwachte debuutalbum. Over de releaseshow schreven wij: "Eén van de meest spannende bands die we de laatste tijd hebben gezien."


Te zien: Stillwave en Ode to the Quiet tijdens Uitfeest Utrecht, zondagmiddag 7 september 2014 @ EKKO. Het facebook-event vind je hier.