Weekagenda week 16 Weekagenda week 16

Jacco Gardner, Tommy Ebben, Novack, Ode to the Quiet, verborgenBende, Knallands Kwartiertje, Record Store Day, The Fire Harvest

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 16

Jacco Gardner, Tommy Ebben, Novack, Ode to the Quiet, verborgenBende, Knallands Kwartiertje, Record Store Day, The Fire Harvest

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We kunnen ons geen recent weekend herinneren waarin er zoveel te doen was in Utrecht. Maar liefst vijf releaseshows, de tweede editie van Knallands Kwartiertje, Record Store Day, de wildcardronde van de Clash of the Titans, de eerste Mirliton videosessie en waarschijnlijk vergeten we dan ook nog wel wat. Je kunt in ieder geval niet zeggen dat er niks te doen is tijdens Pasen.

Wie: The Spiral Staircase + Boogarins
Wat: baroque pop + psych pop
Wanneer: woensdag 16 april 2014 (20.30 uur)
Waar: dB’s, Utrecht
Schade: € 8
Leuk raadsel op de site van dB’s: “een ‘nieuwe’ Nederlandse band van een multi-instrumentalist uit Hoorn die baroque pop maakt.” Volgens ons kan dat alleen maar Jacco Gardner zijn die een try-out doet met zijn nieuwe band waarvan Jelte Heringa (Most Unpleasant Men, Happy Camper etc. etc.) één van de bandleden is. Hoofdact Boogarins is minstens zo interessant: psych pop uit Brazilië met een plaat uit op Fat Possum en het über-hippe Burger Records.

Wie: Tommy Ebben, Novack, Ode to The Quiet, verborgenBende, The Fire Harvest
Wat: releaseshows
Wanneer: woensdag 16 (20.30), donderdag 17  (21.00), vrijdag 18 (20.00), vrijdag 18 (20.30) en zondag 20 april 2014 (19.30)
Waar: Tivoli Spiegelbar (3 x) + EKKO + dB’s
Schade: € 8 / € 8 / € 8 / € 5 / € 7
Dat er veel gebeurt in Utrecht wisten we al, maar zoveel? Deze week zijn er maar liefst vijf releaseshows van Utrechtse bands/artiesten. Op woensdag presenteert Tommy Ebben in de Tivoli Spiegelbar zijn zelfgetitelde nieuwe album, dat een paar weken geleden is verschenen (interview). Donderdag is het in diezelfde Spiegelbar de beurt aan Novack, dat het verschijnen van Arrivals viert (tijdelijk op de luisterpaal). Vrijdag zijn er twee releaseshows. In dB’s speelt Ode to the Quiet liedjes van het gelijknamige debuutalbum (tijdelijk op de luisterpaal) en in EKKO presenteert verborgenBende “oude hitjes, nieuwe deuntjes, en dat allemaal in onze schone nederlandse taal” op het album Sorry Voor De Rotzooi. Op zondag tenslotte releast The Fire Harvest in de Spiegelbar een split 7” met de Belgische band Reiziger. Wil je een impressie krijgen van hoe het er voor staat met de Utrechtse muziek? Dan is dit je week!

Wie: Woodpigeon, Elmore Quartet, Coen Cornelis, Marl
on Penn, K.O. Brass, Jesse Laport & Co.
Wat: Knallands kwartiertje festival
Wanneer: vrijdag 18 april 2014 (19.00 uur)
Waar: Eiland8, Bernadottelaan 222
Schade: € 7,50
Na een geslaagde eerste editie vindt dit jaar wederom het Knallands Kwartiertje plaats in Kanaleneiland. Op vrijdag 18 april worden de bezoekers, met Knalland als gids, langs bijzondere locaties in het officieuze culturele hart van Utrecht geleid. Diverse artiesten laten telkens een kwartier lang horen, zien, ruiken en voelen wat zij te bieden hebben. Op deze editie o.a. Woodpigeon uit Canada (folk), blazers-ensemble K.O. Brass en Knallander Marlon Penn met iets heel anders dan je misschien van hem gewend bent.

Wie: Blaudzun, Kensington, Traumahelikopter, MTT, Hallo Venray etc.
Wat: Record Store Day instores
Wanneer: zaterdag 19 april 2014 (12.00 - 17.30 uur)
Waar: diverse platenzaken in Utrecht en Amersfoort
Schade: niks
Zaterdag 19 april vindt voor de vijfde keer Record Store Day plaats. Ook de instores vormen inmiddels een onlosmakelijk onderdeel van het festival, waarbij de liefde voor de platenzaak wordt gevierd. In Utrecht en Amersfoort kun je terecht in respectievelijk Plato, Plaatboef en Velvet Music. Morgen laten we je precies zien wanneer je bijvoorbeeld naar Blaudzun, Kensington of Hallo Venray kunt kijken.

Wie: I am Oak + StropStrikkers
Wat: Mirliton videosessies
Wanneer: zaterdag 19 april 2014 (15.00 uur)
Waar: Mirliton Theater (Hoog Catharijne), Boven Clarenburg 93-2. Naast de Zeeman aan Achter Clarenburg de roltrap op.
Schade: niks
Dit voorjaar trakteren we je op een aantal korte, intieme optredens van Utrechtse acts. Elke derde zaterdagmiddag van de maand – 19 april, 17 mei en 21 juni – is het knusse Mirliton Theater in Hoog Catharijne gratis toegankelijk voor publiek om optredens van twee Utrechtse acts bij te wonen. Tijdens de eerste editie op 19 april staan StropStrikkers (hiphop) en I am Oak (solo) op het programma.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht