Weekagenda week 15 Weekagenda week 15

The Bakery Club, 10 jaar 3voor12/Utrecht, Nordic Delight, SNFU, Traumahelikopter, Happy Camper

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 15

The Bakery Club, 10 jaar 3voor12/Utrecht, Nordic Delight, SNFU, Traumahelikopter, Happy Camper

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zonder veel omwegen hier onze muzikale tips voor deze week. Kom donderdag in ieder geval even naar de Neude waar wij een avond hosten op Tweetakt met Bodypolitics, Hamertje Tik en COPPERSKY!

Wie: Odd Hugo, Joanna Weston, IX, Yorick van Norden
Wat: The Bakery Club #4; Food 'n' Fine Arts
Wanneer: woensdag 9 april 2014 (19.30 uur)
Waar: Marshalllaan 279, Utrecht
Schade: pay what you want
Afsluiter van de vierde editie van The Bakery Club is Odd Hugo. Deze uit Estland afkomstige band speelt indiefolk met invloeden van Bon Iver, Jack White en Sufjan Stevens. Verder zijn er optredens van Joanna Weston, IX (nieuw soloproject Marnix Dorrestein, voorheen van Über-Ich, Sheriff of Hong Kong en Metro Mortale) en Yorick van Norden (ex The Hype).

Wie: Bodypolitics, Hamertje Tik, COPPERSKY
Wat: 3voor12/Utrecht trakteert op Tweetakt
Wanneer: donderdag 10 april 2014 (19.30 uur)
Waar: Festivalcentrum Neude
Schade: € 5
10 jaar geleden startten wij als de Utrechtse lokale tak van VPRO's popportal 3voor12. Tijd voor een feestje dus, en wie jarig is trakteert. Samen met Tweetakt organiseren we een avond ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. Donderdag 10 april presenteren we in het festivalcentrum op de Neude drie opkomende acts, die volgens ons een mooi beeld schetsen van de muzikale breedte van Utrecht: Bodypolitics (noisepop), Hamertje Tik (beatproducer/drummer) en COPPERSKY (indierock).

Wie: Highasakite + Jonas Alaska + Atlanter
Wat: Nordic Delight Norwegian Night
Wanneer: vrijdag 11 april 2014 (19.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12,50
Vrijdag vindt het vierde evenement van Nordic Delight plaats. Ditmaal in EKKO, onder de naam Nordic Delight - Norwegian Night: een avond waarop Noorse muziek, kunst, short films, eten, drinken en decor centraal staan. Highasakite maakt sprankelende dreampop (check het album op de luisterpaal), singer-songwriter Jonas Alaska speelt een mix van pop, folk en Americana en Atlanter aanstekelijke rock.

Blijven na de Norwegian Night kan ook. Vanaf 23.00 uur viert Bright het tweejarig jubileum met onder andere de veelzijdige house, hiphop en grime van de gerenommeerde Oneman.

Wie: SNFU (CAN) + Ultra Bide (JAP) + The Real Danger
Wat: punk
Wanneer: vrijdag 11 april 2014 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8
“Old frustrating punk band” staat er op de tourposter van SNFU. Deels klopt dat ook wel. De Canadese hardcore band bestaat al sinds 1981 en heeft in de beginjaren een enorme invloed gehad op het skate-punk genre. Ruim dertig jaar en een aantal tijdelijke break-ups later blijkt frontman Mr. Chi Pig het touren nog steeds niet beu. Support komt van The Real Danger en het Japanse Ultra Bide.

Wie: Traumahelikopter + Afterpartees
Wat: garagerock/powerpop
Wanneer: zaterdag 12 april 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8
In EKKO vanavond twee van meest opwindende bands van Nederland. Traumahelikopter speelde vorig jaar al het dak af van elke zaal die de band aandeed. Met een nieuw, iets melodieuzer album op zak gaan ze dat weer proberen te doen. Afterpartees combineert een heerlijke nonchalance met wilde shows en fijne liedjes. Topavond in EKKO.

Aansluitend is er een speciale editie van Diep in de Groef: Kapitaal viert namelijk het 1-jarig bestaan. Naast regulars Marco Muhring en Menno de Meester verzorgen de Kapitaal-dj’s de muziek.

Wie: Happy Camper, The Daily Drumbeat releaseshow
Wat: melodieuze popliedjes
Wanneer: zondag 13 april 2014 (16.00 uur)
Waar: Stadsschouwburg
Schade: Volwassenen € 16,50 / Tot 18 jaar € 8,50 / CJP/Student/U-pas € 12,00
Happy Camper’s Job Roggeveen schrijft heerlijk melodieuze popliedjes waarbij hij zich laat inspireren door het beste uit verschillende Europese landen: zwierige chansons, opzwepende gypsy, broeierige jazz en melancholische filmmuziek. Bij ieder liedje zoekt hij net zo lang tot hij de meest passende stem heeft gevonden om het te vertolken. De consequentie is dat zowel album als live-shows een hele batterij aan zangers omvatten. De liedjes worden onder andere gezongen door: Tim Knol, Eefje de Visser, Janne Schra, Fit, Marien Dorleijn (Moss), Ricky Koole, Maurits Westerik en Bouke Zoete (The Kevin Costners). Het optreden tijdens Tweetakt (in de Stadsschouwburg) is tevens de releaseshow voor het album.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht