Novack’s nieuwe album is gearriveerd Novack’s nieuwe album is gearriveerd

Albumpresentatie Arrivals voor volle Tivoli Spiegelbar

, Tekst:redactie 3voor12/utrecht foto’s: Harold van de Kamp

Novack’s nieuwe album is gearriveerd

Albumpresentatie Arrivals voor volle Tivoli Spiegelbar

Tekst:redactie 3voor12/utrecht foto’s: Harold van de Kamp ,

Ruim drie jaar na het debuutalbum presenteerde Novack op donderdag 17 april het langverwachte nieuwe album Arrivals voor een volle Tivoli Spiegelbar. 3voor12/Utrecht was erbij voor een fotoverslag.

Debuutalbum Sequences & Stills verschijnt in januari 2011. In de periode die volgde doet Novack een groot aantal optredens, waarbij onder andere het podium wordt gedeeld met Moss, Tame Impala en Alamo Race Track. Ook staat de band op Into the Great Wide Open en vullen ze de befaamde DWDD-minuut. Daarna wordt het lang stil, in alle rust werkt de band aan een tweede album. Die stilte bleek een stilte voor de storm, zo zagen we afgelopen januari tijdens Club 3voor12/Utrecht. De band speelde daar een korte show met uitsluitend nieuw materiaal om zo op te warmen voor ‘het echie’, de releaseshow van vanavond.

In de stille jaren zijn er wel een paar dingen veranderd. Trompettist Jan Dekker heeft de band verlaten en wordt (vanavond) vervangen door een viertal blazers onder leiding van Coen Hamelink. Ook het geluid van de band heeft zich ontwikkeld. Terwijl het debuut overwegend onderkoelde nummers bevat, waarbij meestal het credo ‘less is more’ wordt gehanteerd, is Arrivals rijker, gelaagder en meer up-tempo. Zonder overigens het kenmerkende Novack-stempel kwijt te raken. Arrivals is ook verraderlijk, de plaat heeft meer diepgang dan je op het eerste gehoor denkt. Onder de pakkende, soms vrolijke nummers zitten accenten die zich pas na enkele luisterbeurten prijsgeven. Dan blijkt ook dat de melancholie die het debuutalbum kenmerkt nog niet helemaal is verdwenen.

In de volle Spiegelbar opent Novack met een oudje maar stapt daarna meteen over naar het nieuwe materiaal. Het zwaartepunt van de set ligt in het tweede deel met single ‘By ​Surprise ‘, ‘No ​Collisions’ en ‘Getting Older’. Na een rustpunt met het melancholische ‘This Day’ van het debuutalbum eindigt het optreden gewaagd met ‘Never Before’, het langste nummer van de nieuwe plaat. De toegift start met een intieme en ingetogen versie van ‘Routine’, gespeeld door drummer Wubbo Siegers op gitaar, Andreas Willemse op viool en Coen Hamelink op trompet. De set wordt afgesloten met ‘Focus on Details’ van de eerste plaat. Na afloop staat een blije maar ook zichtbaar opgeluchte band op het podium, zelf het lange wachten ook zat. Arrivals is eindelijk gearriveerd!

Gezien: Novack albumrelease met No Ninja Am I en Novack, donderdag 17 april 2014 @ Tivoli Spiegelbar 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht