Kort Utrechts Popnieuws Week 17

Kei van Amersfoort, My Blue Van, Project Bongo, Okapi, verborgenBende

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over de Kei van Amersfoort, My Blue Van, Project Bongo, Okapi, verborgenBende en veel meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Finalisten Kei van Amersfoort 2014 bekend
Nu de voorrondes erop zitten is deze week bekend gemaakt welke bands door zijn naar de finale van bandwedstrijd Kei van Amersfoort. New Arrivals, Strolling The Yards, SPENK., De Koorts, I'm With Stupid en DIRT-A-GOGO zijn de zes gelukkigen die op zaterdag 17 mei in De Kelder uit gaan maken wie er met de prijzen vandoor gaat.

Portonova presenteert album op Koningsdag bij Stathe
Koningsdag betekent feest maar voor Protonova is het dubbel feest. Op zaterdag 26 april presenteert de band namelijk het album Careles in Café Stathe. Careless bevat een opwindende mix van dansbare jazz met invloeden uit ska, dance, hiphop en latin. Vergelijkingen met Caro Emerald en Gare du Nord zijn al gemaakt. Na de show is de cd te koop bij alle Nederlandse platenzaken en online winkels. Portonova presenteert de cd van 16.30 tot 18.00 uur op het buitenpodium van Café Stathe (Rozenstraat 15).

Nieuwe single voor My Blue Van
Vorig jaar won My Blue Van bij de 3voor12/Utrecht Awards de prijs voor beste Utrechtse live-act én die voor beste video. Goed om te zien dat de heren dat nu combineren met deze mooie live-sessie voor de nieuwe single 'Words of my Uncle'. Bij Cortonville vind je ook een tweede nummer.

Debuut-EP voor Project Bongo
Project Bongo maakte begin dit jaar behoorlijke indruk op de januari-editie van Club 3voor12/Utrecht. Inmiddels heeft de band de EP Dancing Monkey uitgebracht, waarop precies de liedjes staan waarop je toen zo lekker kon dansen.

Smash the Statues releast eerste werk in drie jaar
Punkband Smash the Statues stopte drie jaar geleden, maar het punkbloed kruipt waar het niet gaan kan. In januari 2013 maakte de band, met leden uit Utrecht en Nijmegen, bekend weer bij elkaar te zijn en in april van dat jaar speelde de band een succesvolle comeback-show in een vol ACU. Er is ook nieuw werk: op 27 april komt een 10” EP uit waarop vier gloednieuwe nummers staan. Onze collega’s van 3voor12/Gelderland hebben Rise To The Occasion gerecenseerd en goed bevonden. Op 27 april wordt de EP gepresenteerd in ACU. De zaal is om 15.00 uur open en de entree is € 6.

Willem Wits zoekt het in het experiment
Ooit speelde Willem Wits in Metro Mortale, samen met zijn inmiddels bekende maatjes Jelte Tuinstra (Jett Rebel) en Marnix Dorrestein (Über-Ich, IX en nog veel meer). In het kielzog van die mannen heeft ook Wits een album opgenomen: Cardboard Boy. Wat hij maakt is wat experimenteler dan zijn ex-bandmaatjes. Experimenteel, klassiek, crossover, hiphop en pop zijn de stijlen die op zijn bandcamp-pagina worden genoemd. Luister zelf!

Okapi - Lost Bears Stefan Breur start nog maar eens een nieuw project
De über-productieve Stefan Breuer (Lost Bear, I am Oak, The World of Dust) heeft weer een plaat gemaakt, dit keer onder de naam Okapi. Op wat backing-vocals na heeft Breuer het album met de naam Private Rocket Science bijna volledig op één dag (1 januari 2014) geschreven en opgenomen. Zowel de titel als de nummers hebben wel wat weg van de dingen die Robert Pollars doet: lo-fi, indie, soms fragmentarisch. Private Rocket Science is op 17 april verschenen bij het Shaky Maracas-collectief.

verborgenBende releast EP en digitale krant
Vorige week presenteerde verborgenBende in een vol EKKO de EP Sorry Voor De Rotzooi, met daarop “oude hitjes, nieuwe deuntjes, en dat allemaal in onze schone nederlandse taal.” Ter gelegenheid van de releaseparty heeft de band voor alle bezoekers De Bende Bode laten drukken. Voor iedereen die er niet bij was is de krant nu ook digitaal te lezen. De EP staat inmiddels op soundcloud.

Counter Culture Festival keert terug naar Julianapark
Het gratis toegankelijke Counter Culture Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 mei, net als vorig jaar in het Julianapark te Utrecht. Onder meer Staatseinde, Bonnie Li en Plaats Delict maken hun opwachting op één van de vier podia. Het alternatieve openlucht festival wordt al voor de zevende keer georganiseerd. Volledig door vrijwilligers gedragen wil Counter Culture een tegengeluid bieden aan commerciële, middle-of-the-road festivals. Naast de genoemde namen staan ook bands als Independent Intavenshan, Rooie Waas, Frankenberries, Grassmoawer, Shamaan Festival en Patatje Metaal op het programma. Bezoekers zijn vanaf 15.00 uur welkom.

In de catgeorie aparte bandnamen: Als Ik Later Groot Ben
Het duo dat ooit de band Professor Meneer is gestart heeft een nieuwe band: Als Ik Later Groot Ben. Ze houden blijkbaar van aparte bandnamen, maar muziek maken kunnen ze gelukkig ook. De eerste single ‘No Explanation’ staat op bandcamp.

Lazy de Luie Jongen dropt eerste track nieuwe EP
Lazy de Luie Jongen maakt deel uit van het Amersfoortse hiphopcollectief Luie Jongens, dat eind vorig jaar de mixtape Liever in de Sky heeft uitgebracht. Momenteel is Lazy bezig met het afronden van zijn solo-EP Lui Bezig. Alle producties op de plaat zijn verzorgd door Apollo. Deze week heeft hij de eerste track 'Blijf Layback' gedropt, waarop hij wordt bijgestaan door N-Ill, bekend van het duo Ill & Ape.