Halve finales Clash of the Titans 2014 van start

Vijftien bands strijden voor finaleplek van Utrechts grootste bandwedstrijd

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De Clash of the Titans is in een beslissende fase aangeland. Eind januari begonnen 50 bands aan de grootste bandwedstrijd van Utrecht. Inmiddels zijn alle voorrondes achter de rug en zijn er nog vijftien acts in de race. Die vijftien bands maken in twee halve finales en een wildcardronde uit welke vijf acts op 31 mei in Tivoli de Helling aan mogen treden in de finale.

De tien voorrondes hebben elk een winnaar opgeleverd die meteen door ging naar de halve finale. Naast de tien winnaars zijn er ook vijf wildcards verdeeld onder de overige veertig bands. Daarmee zijn er nog vijftien bands in de race om te bepalen wie de opvolger wordt van eerdere illustere winnaars zoals Sheriff of Hong Kong, Kleinindustrie, A Polaroid View, Guy Corneille en vorig jaar Stillwave. Dat doen ze via twee halve finales en een wildcardronde. Uit elke halve finale gaan twee bands door naar de finale en uit de wildcardronde één, waarmee het totaal op vijf komt.
 
De indeling voor de halve finales en de wildcard ronde ziet er als volgt uit:

Halve finale #1, vrijdag 11 april @ dB’s (21.00 uur)
What Gloom
LaVette 
Offerblok
Gwladys Street
Morton Railroad
 
Wildcard ronde, vrijdag 18 april @ ACU (20.00 uur)
Resurrect Tomorrow
Menhir
Life’s Too Short For Us
Moonck
Seven Year Servant
 
Halve finale #2, donderdag 24 april @ EKKO (20.00 uur)
Ill & Ape
The Royal Engineers
Wooden Soldiers
The Macaws
Seedorf

Van de halve finalisten was Wooden Soldiers al te zien op de maart-editie van Club 3voor12/Utrecht en was Seedorf met een nummer vertegenwoordigd op de 46e Hollandse Nieuwe-compilatie van 3voor12.
 
De entree voor de halve finales en de wildcardronde is steeds €5, die voor de finale op 31 mei in De Helling €6. Meer info over de bands is te vinden op de Facebook pagina van Clash of the Titans.
 

Te zien: Clash of the Titans, halve finale 1, vrijdag 11 april @ dB’s; wildcardronde, vrijdag 18 april @ ACU; halve finale 2, donderdag 24 april @ EKKO