Concorde, Bewilder, MTT, Klarälven naar SPRING festival 2014

Muziekprogramma heeft speciale aandacht voor Frankrijk

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Vorig jaar vond de eerste editie plaats van SPRING, het nieuwe festival dat ontstond door de fusie van Festival aan de Werf en Springdance. Naast een internationaal, innovatief podiumkunstenaanbod in de disciplines theater, dans en de cross-overs biedt het festival elke avond ook muziek. Dat muziekprogramma bestaat dit jaar uit een aantal Franse en Belgische acts en veel bands uit Nederland.

Tijdens SPRING staat er iedere dag een band of artiest op het podium in het Festivalhart: opkomende acts, nieuwe talenten en local heroes uit Utrecht. Binnen het programma, dat in samenwerking met EKKO is opgesteld, is er speciale aandacht voor Frankrijk. Net als in de Franse dans- en theaterscene gebeuren er in dat land namelijk ook veel spannende dingen op het gebied van muziek. De optredens in het Festivalhart zijn gratis toegankelijk.

Programma
Het festival opent met Concorde, een Franse band die melancholische post-punkindie met elektronische invloeden maakt. Uit Utrecht komen Bewilder, de nieuwe band van Maurits Westerik (GEM), The T.S. Eliot Appreciation Society, Casper Adrien, Lazarus Revival (net drie nieuwe nummers uitgebracht) en MTT, dat vorige week in EKKO het nieuwe album Years From Now heeft gepresenteerd. Klarälven is een nieuwe, veelbelovende band van Finn Kruyning (Moss) en Leine, met in de live-band Jelte Heringa (Most Unpleasant Men) en Wubbog Siegers (Novack). Samen maken ze spookachtige electro-indiepop. Gallowstreet Brass Band is een 10-mans brassbandformatie die hip-hop, house en New Orleans-brass blaast. Grensoverschrijdende pop met theatrale presentatie wordt verzorgd door Crying Boys Café die je misschien nog kent van het optreden tijdens Club 3voor12/Utrecht in mei 2013. Naive Set uit Amsterdam maakt feelgood indiepop en heeft een album uit op Subroutine records. Naast Concorde is er nog een band uit Frankrijk: We Were Evergreen, dat originele folky pop speelt met ukelele, banjo, speelgoedpiano en glockenspiel. Het festival wordt afgesloten door de hypnotiserende en introverte nachtmuziek van het Belgische Blackie & The Oohoos.

Le Bazarre
Op zaterdag 24 mei is net als vorig jaar Le Bazarre te gast in en rondom het Festivalhart van SPRING. Het initiatief van muziekfestival Le Guess Who?, heeft elke editie een andere samenstelling van verkopers: van jonge creatieven, duurzaamheidsgoeroes, boeren uit de streek tot dwarsdenkers. Je kunt er onder andere kwaliteitsvintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafische kunst, zelfgemaakte- en streekproducten vinden. Tijdens Le Bazarre verzorgen diverse DJ’s de zaterdagmiddagmuziek.

Schema

Donderdag 15 mei, 21.30 uur: Concorde (FR)
Vrijdag 16 mei, 21.30 uur: Bewilder
Zaterdag 17 mei, 21.30 uur: Gallowstreet Brass Band
Zondag 18 mei, 21.30 uur: Crying Boys Café
Maandag 19 mei, 21.30 uur: T.S. Eliot Appreciation Society + Casper Adrien
Dinsdag 20 mei, 21.30 uur: Klarälven
Woensdag 21 mei, 21.30 uur: We Were Evergreen (FR)
Donderdag 22 mei, 21.30 uur: MTT (voorheen Minus The Tiger)
Vrijdag 23 mei, 21.30 uur: Losse Schroeven invites! Lazarus Revival en DJ’s
Zaterdag 24 mei, 21.30 uur: Naive Set
Zondag 25 mei, 21.30 uur: Blackie & The Oohoos (BE)

Te zien: Concorde, Bewilder, MTT, Blackie & The Oohoos, T.S. Eliot Appreciation Society, Klarälven e.a., vrijdag 15 tot en met zaterdag 25 mei 2014 @ SPRING Utrecht, Festivalhart tegenover de Stadsschouwburg