3voor12/Utrecht viert tienjarig bestaan op Tweetakt 3voor12/Utrecht viert tienjarig bestaan op Tweetakt

Energieke optredens van Hamertje Tik, Bodypolitics en COPPERSKY zorgen voor geslaagd verjaardagsfeestje

, Tekst: Iris van Korven / Foto’s: Gerard Kollaard

3voor12/Utrecht viert tienjarig bestaan op Tweetakt

Energieke optredens van Hamertje Tik, Bodypolitics en COPPERSKY zorgen voor geslaagd verjaardagsfeestje

Tekst: Iris van Korven / Foto’s: Gerard Kollaard ,

Hiep, hiep, hoera! En dat wel tien keer achter elkaar. Het mag je immers niet ontgaan zijn dat 3voor12/Utrecht dit jaar alweer tien jaar is geworden. Dat is een leeftijd om trots op te zijn, maar misschien ook wel een leeftijd waarop het beste nog komen gaat. Die verwachtingen werden donderdag 10 april immers wel geschept tijdens Tweetakt op de Neude, waarbij Utrechtse acts Hamertje Tik, Bodypolitics en COPPERSKY er achtereenvolgens een feestje van maakten.

Naast een website vol reportages, interviews, recensies en een wekelijks radioprogramma, verzorgde 3voor12/Utrecht ook al meer dan tachtig showcase-avonden genaamd Club 3voor12/Utrecht. Vanavond lijkt het even alsof we met zo’n clubavond te maken hebben, al wordt dB’s daarbij verruild voor de Neude, maar meteen wordt duidelijk dat we in dat geval wel een hele bijzondere showcase-avond voor de boeg hebben.

Hamertje Tik, Bodypolitics en COPPERSKY spelen alle drie een strakke en intense set - bij de één moeten de gitaarsnaren het ontgelden en bij de ander druipt het zweet van het voorhoofd. De dankbare gebaren van de optredende acts komen nog het beste tot uiting wanneer COPPERSKY-frontman Erik Zwart de plantenkas op de Neude gebruikt als metafoor voor 3voor12/Utrecht: een platform dat lokale muziekacts laat groeien door ze (zowel online als offline) een podium te geven.

Tussen de optredens door komt 3voor12 landelijk-medewerker Ingmar Griffioen, die de lokaalsites van 3voor12 coördineert, de jarige organisatie persoonlijk feliciteren. De champagne wordt ontkurkt door hoofdredacteur Marc van der Laan, waarna deze enthousiast wordt gedeeld met de andere aanwezige medewerkers.

Hiep, hiep, hoera! Tijdens dit verjaardagsfeestje op de Neude werd natuurlijk het tienjarig bestaan gevierd, maar daarnaast is het maar weer eens bewezen dat 3voor12/Utrecht ook in de toekomst nog genoeg vaatjes heeft om uit te tappen – zeker gezien de rijke popmuziekscene van Utrecht.

Gezien: 3voor12/Utrecht trakteert… met Hamertje Tik, Bodypolitics & COPPERSKY, donderdag 10 april 2014 @ Tweetakt & Kaap, Neude, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht