XL-editie van IBB-Fest zoekt de breedte op

Fotoverslag van een geslaagd studentenfeest

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s en bijschriften: Eric Duijvestijn ,

Mooi weer en muziek: twee belangrijke randvoorwaarden voor een geslaagd festival. Het schitterende weer en de gevarieerde programmering zorgden er dan ook voor dat het op zaterdag 31 augustus tot het einde toe behoorlijk druk bleef bij IBB-Fest. Het jaarlijkse festival op en rond het studentencomplex de IBB pakte dit keer uit met een XL-editie. We maakten een fotoverslag.

Het XL-aspect kwam tot uidrukking in de randprogrammering en de grote variatie in muziekstijlen. Niet alleen waren er verschillende soorten popmuziek te horen (singer-songwriter, indie, dance, hiphop) maar ook acts die klassieke muziek maken. Het door studenten gedomineerde publiek– niet zo gek natuurlijk gezien de locatie en het feit dat het festival ook door IBB-bewoners georganiseerd wordt – leek wel een lichte voorkeur voor de dance-acts te hebben. Vooral de singer-songwriters kwamen er qua publieke belangstelling wat karig af.

Vroeg in de avond bouwden hiphopcollectief VerborgenBende, en later ook Flow & Co, een vrolijk en aanstekelijk feest. De indierockers van Woods on Fire lieten nog maar eens horen waarom de band het tot de finale van de Clash of the Titans heeft geschopt. Sam Rodrigues (funky pop) verraste met een show waarin wisselende gastspelers meedoen. Impro Techno Collective bracht live geïmproviseerde techno waarbij de drummer en bassist een grote toegevoegde waarde zijn. Het meest indrukwekkende optreden was echter dat van Daily Bread. Met een kersverse nominatie voor een 3voor12 Award op zak zette de electropop-band een show neer die zowel muzikaal als visueel erg sterk was.

Gezien: IBB-Fest XL 2013 met onder andere VerborgenBende, Woods on Fire, Sam Rodrigues, Daily Bread, Cultuurbarbaren en Impro Techno Collective, zaterdag 31 september 2013 @ IBB studentencomplex, Utrecht