Weekagenda week 37

Myciaa, Wolf in Loveland, Lo Friday, De Utrecht Popprijs, The Maureens, DC Day

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Daar gaan we weer. Nieuwe week, nieuwe agenda. Zaterdag zijn we in EKKO, waar The Maureens het debuutalbum presenteert, en zondag in dB’s bij Da Capo Memorial Day. Maar ook voor de woensdag, donderdag en vrijdag hebben we tips (voor de zaterdag zelfs twee)!

Wat: Pollination presents
Wie: Myciaa + Under My Boots + Staatseinde dj's
Wanneer: woensdag 11 september 2013 (21.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 6

Waarom:
Pollination presenteert weer een avond in ACU met twee bands en dj’s. Het Franse duo Myciaa maakt dampende electropunk in het verlengde van The Death Set of van Atari Teenage Riot. Under My Boots is een nieuwe Utrechtse band aan het electro-rock firmament. Ontstaan eind 2012 maken ze een mix van Bjork, Nine Inch Nails, Yeah Yeah Yeahs en The Kovenant. De stem van zangeres Sterre maakt het allemaal net even anders. De knettergekke dj's van Staatseinde sluiten de avond af.

Wie: Wolf in Loveland + ….?
Wat: folkrock
Wanneer: donderdag 12 september 2013 (21.00 uur)
Waar: Café Averechts
Schade: niks?

Waarom:
In Café Averechts speelt donderdag de Rotterdamse folkrockband Wolf in Loveland. Naar verluid is het voorprogramma ook spetterend, maar wie dat zijn blijft nog een verrassing. Er wordt gewaarschuwd dat het druk kan worden dus toch maar even kijken dan!

Wat: Lo Friday
Wie: Wolves Dressed in Sheep, Katìa, Wooden Horse Toy (EP-release)
Wanneer: vrijdag 13 september 2013 (20.00 uur)
Waar: De Kargadoor
Schade: € 4

Waarom:
Eerste editie dit seizoen van Lo Friday, de maandelijkse avond waarop singer-songwriters, folkies, elektronische artiesten en indiebandjes de werfkelder van De Kargadoor overnemen. Behalve Wolves Dressed in Sheep en Katìa speelt ook Wooden Horse Toy, het solo-project van Gino Miniutti die je onder andere kunt kennen van Lost Bear en We Love People in Bearsuits. Wooden Horse Toy presenteert vanavond de nieuwe EP I Saw The Girls Drown With Their Bikinis On.

Wat: Halve finale De Utrecht Popprijs
Wie: o.a. Via Maria, The Arson Strategy, Project Bongo, Stillwave, Close Up, Go Go Kill en Groove Garden
Wanneer: zaterdag 14 september 2013 (14.00 – 18.00 uur).
Waar: Mary K hotel (Oudegracht 25), De Kargadoor (Oudegracht 36), De Witte Vosch (Oudegracht 46)
Schade: € 3 (passepartout)

Waarom:
Op zaterdagmiddag 14 september vindt de halve finale van De Utrecht Popprijs 2013 plaats. Acht deelnemers bemachtigden al eerder een plek in de halve finale door een lokale bandwedstrijd te winnen en de laatste deelnemers hebben een plek gekregen via Ongekend Talent en Staplab. Voor de halve finale worden drie Utrechtse werfkelders voor één dag omgebouwd tot kleine poptempels. Tussen 14.00 en 18.00 uur spelen alle bands twee sets van 20 minuten voor een plek in de finale, op donderdag 3 oktober in Tivoli de Helling.

Wie: The Maureens + Mezlev
Wat: westcoastpop
Wanneer: zaterdag 14 september 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom:
Als je goede liedjes, gitaren en koortjes hebt kan het bijna niet meer misgaan. Dat geldt zeker voor The Maureens. En als de Beach Boys en Big Star als referenties worden genoemd dan weet je dat het wel goed zit. Onze Selecteert van juni presenteert zaterdag in EKKO het zelfgetitelde debuutalbum (tijdelijk op de luisterpaal).

Wat: DA CAPO Memorial Day
Wie: met platenbeurs en The Kik
Wanneer: zondag 15 september 2013 (14.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: platenbeurs gratis, € 7 voor The Kik

Waarom:
Dat kunnen de organisatoren veel beter uitleggen dan wij: “Het is alweer ruim twee jaar geleden dat Utrechts beste platenzaak Da Capo aan de Oudegracht ophield te bestaan. Met het overlijden van eigenaar en ultieme vinylfanaat Michel Terstegen verdween ook zijn geesteskind dat naast een ‘gewone’ platenzaak diende als ontmoetingsplaats voor muziek- en platenliefhebbers uit binnen- en buitenland.

Bij wijze van hommage aan de beste platenzaak die Nederland ooit had, organiseert dB’s de Da Capo Memorial Day met een gevarieerd aanbod muziek en vertier. Het was tenslotte 25 jaar lang de fijnste platenwinkel van Nederland en omstreken, waar de liefde voor muziek en het leven elke dag van die 25 jaar werden gevierd.

Op het programma staan een platenruilbeurs, platenstands, Da Capo memorabilia, en natuurlijk live-muziek van het Utrechtse hillbilly outlaw kwartet THEM BROTHERS OUTLAW met een gastrol voor Rene van Barneveld, oud-gitarist van the Urban Dance Squad, en als afsluiter een optreden van de kekste beatband van Nederland en grote Da Capo-adapten, THE KIK, bekend van radio en televisie.

Dat alles onder de lijfspreuk van Michel Terstegen zelf: “I like every minute of the day"."