Weekagenda week 41

Bart van der Lee, Marten de Paepe, COPPERSKY, Geestdrift festival, Volkoren 10 jaar, Jongerius Live

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Ai, op donderdag 10 oktober vieren zowel Bart van der Lee, Marten de Paepe en COPPERSKY het verschijnen van een nieuw album. Van der Lee en De Paepe doen dat samen in de Spiegelbar, waarmee één deel van het logistieke probleem is opgelost. COPPERSKY speelt op die avond echter in EKKO. Dat wordt kiezen of heel hard over de Oudegracht heen en weer fietsen en daarbij het winkelende publiek proberen te ontwijken. Leuke uitdaging toch?

Wie: Bart van der Lee + Marten de Paepe
Wat: singer-songwriter
Wanneer: donderdag 10 oktober 2013 (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 7

Waarom:
Twee Utrechtse singer-songwriters presenteren donderdag hun nieuwe albums in de Spiegelbar van Tivoli. Van Marten de Paepe verschijnt op 14 oktober het nieuwe album Wait Another Year (tijdelijk op de luisterpaal). Bart van der Lee’s Ballads for the Heathens or Dying is inmiddels al even uit.

Wie: COPPERSKY + Lost Bear + San Francisco
Wat: rock
Wanneer: donderdag 10 oktober 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6

Waarom:
In een interview op onze site vergelijkt COPPERSKY debuutalbum Relief, Be Around the Bend dat op 10 oktober verschijnt met zwarte koffie; een filterkoffie, maar dan wel een intense. De muziek is rauwer en harder geworden dan voorheen. Invloeden zijn The Killers, The Replacements, The National en The Gaslight Anthem. Veel jaren tachtig, maar ook Bruce Springsteen, Pearl Jam en The Pixies. Rock dus!

Wat: Geestdrift festival
Wie: Broeder Dieleman, Wooden Saints, Sea + Air, Ponoka, The Maureens
Wanneer: zaterdag 12 oktober 2013 (12.00 uur)
Waar: Janskerk, Utrecht
Schade: € 17,13

Waarom:
Het nieuwe, jaarlijks terugkerende festival Geestdrift ligt op het snijvlak van zingeving, sociale rechtvaardigheid en kunst en vindt plaats in de Janskerk. Op Geestdrift zullen onder andere Erik Borgman, Ruard Ganzevoort en Lex Boot het woord voeren. Ook biedt het festival ruimte aan een aantal professionele wereldverbeteraars zoals Antonie Fountain, Martine Vonk en Reinier Sonneveld. Maar daarnaast is er poëzie, beeldende kunst en muziek van onder meer Broeder Dieleman, Wooden Saints, Sea + Air, Ponoka, The Maureens en andere muzikanten. Alsof dat nog niet genoeg is verschijnt diezelfde dag ook de nieuwe EP van Broeder Dieleman. Zeer de moeite waard!

Wat: Jongerius Live VI
Wie: Pien Feith + Ralph Rousseau + Ingmar Heytze
Wanneer: zondag 13 oktober 2013 (15.30 uur)
Waar: Villa Jongerius
Schade: € 12,50

Waarom:
Jongerius Live geeft je klassiek, pop en jazz op de zondagmiddag in de mooie Villa Jongerius. De zesde editie heeft ook poëzie in de persoon van Ingmar Heytze en daarnaast synthpop van Pien Feith en Ralph Rousseau die met zijn viola da gamba bekend is in binnen- en buitenland.

Wat: 10 jaar Volkoren
Wie: Ponoka, Mensenkinderen, Mariecke Borger, Sea + Air, Charles Frail en Sara Lois.
Wanneer: zondag 13 oktober 2013 (19.00 uur)
Waar: Beauforthuis, Zeist
Schade: € 19,50

Waarom:
Volkoren ken je als het label van bands als Ponoka, at the close of every day en Brown Feather Sparrow. Het label bestaat in 2013 tien jaar en viert dat op zondag 13 oktober met een festival in het Beauforthuis in Austerlitz (bij Zeist). De zaal gaat om 19.00 uur open en er zijn dan optredens van Ponoka (het nieuwe album is uit), Mensenkinderen, Mariecke Borger, Sea + Air, Charles Frail en Sara Lois.