Weekagenda week 40

Elephant Stone, De Utrecht Popprijs, Ponoka, Aestrid, Spinvis

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze weekagenda staat deze keer vol met lokale tips: op donderdag de finale van De Utrecht Popprijs, vrijdag releast Ponoka het vierde album en zaterdag speelt Aestrid in de Spiegelbar. Spinvis heeft natuurlijk nationale allure maar woont ook in onze provincie. Vreemde eend in de Utrechtse bijt is Elephant Stone maar dat is voor de afwisseling ook wel goed.

Wie: Elephant Stone + Bed Rugs + Psychedelic Indian dj-set van Desipower
Wat: garagepop met psychedelica en Indiase muziek
Wanneer: donderdag 3 oktober 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7,50

Waarom: Blijkbaar is Eins, Zwei & the Parallel Cinema niet de enige band die het in de Indiase sferen zoekt. Ook Elephant Stone weet Indiase muziek en (in hun geval) garagepop goed te combineren. Niet in het minst door het geluiden die frontman, zanger en sitarspeler Rishi Dhir uit zijn instrument weet te halen. Op Into the Great Wide Open maakte de band al veel indruk. Reprise op 3 oktober in EKKO, inclusief Indiaas eten (vanaf 18.00 uur), Bollywood Movies en psychedelic dj-set.

Wat: Finale De Utrecht Popprijs
Wie: Stillwave, Go Go Kill, Project Bongo, Two Way Society
Wanneer: donderdag 3 oktober 2013 (19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 7,50

Waarom:
Donderdag spelen vier bands alsof hun leven ervan afhangt. Dan wordt namelijk bepaald welke van de finalisten winnaar wordt van De Utrecht Popprijs, de overkoepelende bandwedstrijd van onze provincie. Wij gokken op Stillwave of Go Go Kill maar laten het finale oordeel lekker aan de jury over. Ondanks de vier bands is er ook ruimte voor optredens van oud-finalisten My Blue Van en For The Birds.

Wie: Ponoka + Mevrouw Tamara
Wat: pop met een americana-randje
Wanneer: vrijdag 4 oktober 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom:
Vrijdag 4 oktober presenteert de Utrechtse band Ponoka in EKKO zijn vierde album. Net als de voorganger is ook Lost in Ponoka een bijzonder project geworden. De band is vernoemd naar het Canadese dorp waar voorman Rick de Gier opgroeide. Op het komende album brengt De Gier een ode aan het dorp en het Canadese platteland in de vorm van een boek met tien verhalen, tien liedjes en een fotoreportage. Op onze site al een klein voorproefje. Meer op vrijdag in EKKO.

Wie: Aestrid + The Foreign Resort
Wat: emotioneel geladen indierock/shoegaze
Wanneer: zaterdag 5 oktober 2013 (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelabr
Schade: € 8

Waarom:
Koud terug van een twee weken durende tour door Canada staat Aestrid op zaterdag 5 oktober als hoofdprogramma in de Tivoli Spiegelbar. Waarschijnlijk speelt de band onder leiding van Bo Menning veel nummers van het in januari verschenen BOX, maar er bestaat ook een kans dat je nieuw werk hoort. Menning en zijn maten zijn namelijk al bezig met nummers voor een volgende release. Een intense show wordt het sowieso.

Wie: Spinvis
Wat: uniek
Wanneer: zondag 6 oktober 2013 (aanvang 20.00 uur)
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Schade: € 22,50

Waarom:
Heeft Spinvis met ‘Tot ziens, Justine Keller’ zijn beste album tot nu toe gemaakt? Wij denken van wel. Voor iedereen die hem nog niet eerder heeft gezien of nog een keer wil zien krijgt nu weer een kans. De komende maanden herneemt hij de theatertour rond dit album. “De voorstelling is briljant in zijn eenvoud”, volgens de NRC. Gaan dus!