Kort Utrechts Popnieuws Week 46 Kort Utrechts Popnieuws Week 46

apperaat, Stukafest, Inf, Akke, Tonight

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 46

apperaat, Stukafest, Inf, Akke, Tonight

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een editie met nieuws over apperaat, Stukafest, Inf, Akke en Tonight.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste video van Deens/Utrechts duo apperaat
‘Coming Home’ is de eerste single van apperaat, een synthpop-duo dat bestaat uit de Deense afkomstige componist 1.nielsgade en de in Utrecht woonachtige allround-kunstenaar Tami Vibberstoft. De single is afkomstig van debuutalbum ? !, dat op 25 november verschijnt.


Vier Sinterklaas bij Stukafest Utrecht in Hofman Café

De Utrechtse editie van Stukafest, een festival in heel Nederland waarbij culturele optredens in studentenkamers plaatsvinden, viert Sinterklaas in Hofman Café. Het studentenkamerfestival organiseert op donderdag 5 december een kick off voor de eerstevolgende editie in het café aan het Janskerkhof. Meerdere acts nemen dan plaats in de geïmproviseerde studentenkamer en geven een gratis voorproefje op de zesde editie die op dinsdag 11 februari plaatsvindt in de binnenstad. Op die 11e februari zijn er 20 voorstellingen van 30 minuten elk in 20 studentenkamers. Op één avond kun je proeven van verschillende kunstvormen zoals muziek, poëzie en theater.

Tweede, instrumentaal album voor Utrechtse producer Inf
Op 3 december verschijnt Music For Crime Scenes, het tweede, instrumentale album van de Utrechtse producer Inf. Music For Crime Scenes verschijnt bij het Amerikaanse Beats Broke en is de opvolger van het uit 2009 stammende The Go Round. Volgens een bericht van zijn label duurde het maken van het nieuwe album vier jaar omdat Inf zichzelf in die periode ieder instrument heeft geleerd, zodat hij zonder samples een album kon maken. Voor iedereen die zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen zijn er al teasers van alle nummers.

Solo-single voor De Voorhoede-lid Akke
Terwijl de Utrechtse rapcrew De Voorhoede werkt aan de opvolger van de erg succesvolle debuutsingle ‘030’ (meer dan 30.000 views) heeft crewmember Akke een solo-single gemaakt: ‘Akke de Cowboy'.

Eerste editie Tonight op 4 december
Op 4 december vindt in Hofman Café de eerste editie plaats van Tonight, een nieuw evenement dat is opgezet door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens Tonight krijgen artiesten de kans om meer van zichzelf te laten zien. Het publiek krijgt zo een kijkje in het brein van de betreffende band of artiest. De eerste editie is het de beurt aan de Utrechtse band Close Up, die onder andere inspiratie haalt uit de Britpop van the Arctic Monkeys, Coldplay en Oasis. Naast een optreden van Close Up zijn er gastoptredens plaatsvinden en een divers randprogramma. De avond is voor iedereen toegankelijk door middel van het pay-what-you-want-systeem. De volgende editie van Tonight is op 8 januari, dan met een andere artiest.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht